27 Ocak 2009 00:00

Üretici primleri IMF kurbanı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, prim uygulamasının amacının üretimin yönlendirilmesi, üreticilerin gelir seviyelerinin korunması ...

Paylaş

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, prim uygulamasının amacının üretimin yönlendirilmesi, üreticilerin gelir seviyelerinin korunması ve tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanması olduğunu vurgulayarak, “Ancak son yapılan kesintilerle tarımsal üretim baltalanmış, IMF’le anlaşabilmek için tarım destek bütçesinde yapılan yüzde 10’luk kesinti destek kalemlerine yansımaya başlamıştır” dedi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada, yağlı tohumlu ürünlerde ve pamukta ithalatın her geçen gün arttığını, bu primlerle üretimin sürdürülmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Ülkenin her geçen yıl yağ açığını kapatmak için 2 milyar dolara yakın döviz ödediğini belirten Bayraktar, “Yağlı tohumlu ürünlerin üretimi teşvik edilmesi gerekirken bu primlerle artık ayçiçeği, kanola, soya ve mısırın üretimi de sıkıntıya girmiştir. Yağlı tohumlu ürünlerde ve pamukta ithalat her geçen gün artarken, bu primlerle üretim sürdürülmesi mümkün değil. Bütçe ve primlerden yapılan bu kesintinin maliyeti ülkemize çok ağır olabilir. 500 milyon TL’lik kesinti milyar dolarlık ithalatlara yol açacaktır” dedi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Bütçe güzellemesi gerçekçi değil

SONRAKİ HABER

Emekliler 200 TLzam istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...