28 Ocak 2009 00:00

Didim sinemaya kavuşuyor

Geçtiğimiz yıl turizm kenti ilan edilen Didim’de şehirleşme ve sosyalleşme alanında ilk adım ‘sinema salonu’ ile atılacak. İşadamı Ercan Yıldırım Özgürlük Caddesi, Kalıpçı Sanayi sitesi yanı Karakış İş merkezi adresinde açılacak olan Sinema Salonu projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor

Paylaş

Geçtiğimiz yıl turizm kenti ilan edilen Didim’de şehirleşme ve sosyalleşme alanında ilk adım ‘sinema salonu’ ile atılacak. İşadamı Ercan Yıldırım Özgürlük Caddesi, Kalıpçı Sanayi sitesi yanı Karakış İş merkezi adresinde açılacak olan Sinema Salonu projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bir ay sonra açılacak sinema, halkı sevindirdi.
Şu anda iç tadilat aşamasında olan sinema salonunun 200 oturaklı tek salon olarak hizmete gireceğini belirten Yıldırım “Şimdilik böyle düşündük ancak ilerde potansiyele göre genişleyebiliriz” dedi.
Konuyu aktardığımız ve görüşlerini aldığımız Didim halkı sevincini saklamadı.
“Harika bir gelişme, geç bile kalındı” diyen Hatice Boran “19 senedir Didim’deyim ve bu yıllarımın Didim’de sinemasız boşa geçtiğini düşünüyorum. Çok sevindim, yapan kişiye teşekkür ederim” dedi.
Özcan Kubaliç ise “Güzel bir gelişme. Sosyal alanların çeşitlilik kazanması lazım. Hiçbir sosyal alanımız yok. Kültürel anlamda yükselmemizi sağlayacak girişimlere destek verilmeli. İlçemizde tiyatro salonu da istiyoruz” dedi.
“Sinema Didim’e şarttı ve çok büyük bir eksikti” diyen Murat Karataş “Sosyal faaliyet adına birebir. Gençler için çok sevindirici bir haber. Hafta sonlarımızı değerlendirebileceğimiz, herkesin gidebileceği bir yer” dedi.
“Sonuna kadar destekçisiyiz” diyen Nurcan Tüel “Geç bile kalındı ama çok sevindirici bir haber. Didim’de hiç farklı sosyal alan yok. Didim halkı ve gençlik için çok büyük bir hizmet olacak. Girişimciyi kutluyorum” dedi.
“İnanıyorum ki ilçemizde hiç sinemaya gidememiş aileler vardır” diyen Vildan Nalbant, “Sinema açılacak olması her açıdan çok güzel” dedi.
“Çocuklarımız sinemayı tanır ve sosyal anlamda gelişir. Ailelerin birlikte zaman geçirebileceği sosyal alan yok. Didim gibi gelişen bir ilçede hala sinema olmaması büyük bir ayıptı. Her insan sinema zevkini tatmak ister. Girişime Didimlilerin sahip çıkacağına inanıyorum.” Nalbant kendisini en çok sevindiren durumu ise “Artık sinema izlemek için Söke Ovasını arşınlamak zorunda kalmayacağız” sözleri ile aktardı. (Didim/EVRENSEL)
Buket Erbaş
ÖNCEKİ HABER

Filmler, ‘köprüde’ buluşacak

SONRAKİ HABER

‘Bay Sipa’nın açıkhava sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...