28 Ocak 2009 00:00

AKP’li başkana yolsuzluk gözaltısı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Kefalet Odası’na polis ekipleri baskın düzenleyerek arama yaptı. Polis, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘yolsuzluk’ suçlamasıyla Ereğli Belediye Başkanı AKP’li Murat Sesli ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu’nun da aralarında bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı

Paylaş

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Kefalet Odası’na polis ekipleri baskın düzenleyerek arama yaptı. Polis, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘yolsuzluk’ suçlamasıyla Ereğli Belediye Başkanı AKP’li Murat Sesli ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu’nun da aralarında bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı.
Polis ekipleri dün sabah erken saatlerde Ereğli Belediyesi’nin yanı sıra Belediye Başkanı Başkanı Murat Sesli’nin Balı Mahallesi’ndeki evini de aradı. Başkan Sesli’nin belediye binasındaki makam odasında yapılan aramada, bilgisayarlar ile odada bulunan dosyaların incelendiği, bazı evraklara da incelenmek üzere el konulduğu bildirildi.
Polisler, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu’nun evinde ve TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz’in işyerinde de arama yaptı.
Operasyonda, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu ve TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz ile birlikte, restoran işleten Süleyman Sarımsak, iş adamı Niyazi Özcan, Cihan Önçırak, Serkan Önçırak, Metin Turan’ın da aralarında bulunduğu 24 kişi, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve yolsuzluk’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrollerinin ardından ekip otolarıyla ifadeleri alınmak üzere Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Zonguldak Valisi Erdal Ata yaptığı açıklamada operasyonların devam ettiğini, gözaltıların artabileceğini söyledi. Vali Ata, operasyonun ardından ayrıntılı açıklama yapılacağını bildirdi. (Ereğli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Adli tıp için ortak çalışma yapılsın’

SONRAKİ HABER

Sayıştay’dan Gökçek’e burs sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...