30 Ocak 2009 00:00

Yemek ücretine yumurtalı protesto

Türk Sağlık-Sen üyeleri Maliye Bakanlığı önünde, hastanelerden yemek ücreti alınmasını mısır patlatıp, yumurta pişirerek protesto ettiler.

Paylaş

Türk Sağlık-Sen üyeleri Maliye Bakanlığı önünde, hastanelerden yemek ücreti alınmasını mısır patlatıp, yumurta pişirerek protesto ettiler.
Sağlık emekçileri, “Ak mı kara mı, deşme yara mı”, “ekmeğime dokunma sandığa gömerim” dövizleri taşıyıp, sloganlarla yemeklerinin ücretli yapılmasına tepki gösterdiler.
Eylemde basına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hükümetin kriz ortamında kıt kanaat geçinen memurlardan, 1 Ocak 2009 itibariyle muayene kesintisi yaptığını hatırlatarak, şimdi de yemek ücreti almaya başladığını söyledi. Muayene ve yemek ücreti kesintisinden sonra tuvalet ve otoparkların da kamu çalışanlarına paralı hale getirilmesinin kimseyi şaşırtmayacağını ifade eden Kahveci, bu uygulamanın 24 saat kesintisiz sağlık hizmetinin önüne set çektiğini vurguladı. “Çünkü çalışanlar kurumlarında ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak kurum dışına gidecek, bu da tüm Türkiye’de bir buçuk saat sağlık hizmetinin durması demek” diyen Kahveci, maliye bakanlığının uygulamaya son vermemesi halinde, sağlık çalışanlarının öğle saatlerinin tamamını sağlık kurumlarının dışında geçirecekleri uyarısı yaptı.
İzmir’de boykot sürüyor
Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri ise yemeklerin ücretli olmasına karşı başlattıkları yemek boykotuna devam ediyor.
Yeşilyurt Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan SES üyesi sağlık emekçileri, sendikaları tarafından hazırlanan, pilav, tavuk ve ayrandan oluşan öğle yemeğini yediler. Burada konuşan SES İzmir Şube Başkanı Ergün Demir, AKP Hükümetinin toplumun haklarını gasp ederek yoksullaştırdığını, insanları aşevlerine, derneklere muhtaç ettiğini, şimdi de kamu hastanelerindeki sağlık çalışanlarının yemeklerini gasp ederek çalışanları aşevlerine muhtaç etmek istediklerini belirtti. Sağlık çalışanları, yemek şirketinin yemekhanede boykot olduğu ve hastaneden para alamadıkları bahanesiyle yemekhane çalışanlarından 40 kişinin işten çıkarılacağı duyumu aldıklarını dile getirdiler. Sağlık emekçileri işverenin çalışanları birbirine düşürmek için bu tutumu takındıklarını ifade ederek, eğer işçiler işten çıkarılırsa SES olarak yemekhane işçilerinin yanında olacaklarını belirttiler. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ )
ÖNCEKİ HABER

İşkur önünde işsizlik kuyruğu

SONRAKİ HABER

ÖDP’de kritik kongre

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa