31 Ocak 2009 00:00

Sinekleri kışın kapalı alanlarda kıstırıyorlar

Yazın vatandaşları rahatsız eden ve çevreye zarar veren sinekler, havaların soğuması ile kapalı alanlarda toplanmaya başladı.

Paylaş

Yazın vatandaşları rahatsız eden ve çevreye zarar veren sinekler, havaların soğuması ile kapalı alanlarda toplanmaya başladı. Bunu fırsat bilen ekipler, sinekleri kapalı alanlarda kıstırarak imha ediyor. Yaza kadar sağ duran bir sinekten 16 milyar sinek üreyebiliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü karasinek ve sivrisinekle mücadele kapsamında kış aylarında da ilaçlama çalışmaları yapıyor. Ekipler, sivrisinek ve karasinek gibi vektör mücadelesi çerçevesindeki çalışmalarına kışın daha yoğunlaştırıyor. Havaların soğuk olması nedeni ile kapalı alanlarda yaşamını sürdüren vektörlerin kontrolünü sağlamak amacı ile Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri 12 ilçede hizmet veriyor.
Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber yaptığı açıklmada yaklaşık 12 bin hektar arazide ilaçlama yaptıklarının altını çizerek, kullanılan ilaçların balık, arı ve kuş gibi canlılara hiçbir zarar vermeyen, içme suyu tesislerinde bile kullanılabilen nitelikte olduğunu söyledi. Dilber, “Bu nedenle sağlık yönünden çevreye hiçbir olumsuz etkisi yok. Aynı zamanda ilaçlar, vektörlerin yok edilmesinde son derece etkili” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

‘Gökkuşağının bütün renkleriyle beslenin’

SONRAKİ HABER

Amerikalı profesörlerden İsrail’i boykot kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...