31 Ocak 2009 00:00

Davutpaşa’da ölenler anılacak

Davutpaşa’da 31 Ocak 2008’de yaşanan patlamanın yıldönümünde, patlamanın olduğu site önünde eylem yapılacak.

Paylaş

Davutpaşa’da 31 Ocak 2008’de yaşanan patlamanın yıldönümünde, patlamanın olduğu site önünde eylem yapılacak. Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ile sendikaların yapacağı eylem bugün saat 12.00’de yapılacak. 31 Ocak’ta meydana gelen patlamada 23 işçi hayatını kaybetmiş 116 işçide yaralanmıştı.
Patlamada ölenlerin yakınları eylemde, “Bazı ailelere ödenen güvence bedelinin tüm ailelere ödenmesi, bilirkişi heyetinin açıkladığı rapora göre sorumluluğu olan Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin yargılanma kapsamına alınması ve sorumluların hesap vermesi, patlamanın olduğu yerde ölen işçilerin anısına bir anıtın yapılması” taleplerini duyuracak. Eyleme katılacak olan sendikalar ise sorumluların yargılanmasını, bölgede devam eden kaçak işyerlerinin denetlenmesini, kaçak işçiliğin engellenmesini, sigortasız ve güvencesiz çalışmanın yasaklanması ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını talep edecek.
Eyleme katılacak olan Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu Sözcüsü ve Haber-İş 1 No’lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, “Geçen yılki patlama ile 23 işçimizi kaybettik. Bu patlamadan sonra birkaç sonuç çıktı; işyerinin kayıtsız olmasıyla birlikte işçilerin işçi sağlığı tedbirleri alınmadın, sigortasız ve güvencesiz çalıştırıldığını gördük. Bu patlama sonucunda sorumluluk alması gereken bütün kesimlerin sorumluluğu üzerinden attığı süreci birlikte yaşadık. Belediye, işveren, bakanlık. İzlediğim kadarıyla orada ölenlerin aileleri de zor bir yaşam sürüyor. Onlara destek olmak gerekiyor. Bir de sendikal örgütlülüğün ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Sendikalar yeteri kadar bu konuya eğilmiyor. Biz bu sorumlulukla orada olacağız” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sinter’de işten atmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Sincan Sanayi’de işçi kıyımı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...