01 Şubat 2009 00:00

Adana’da gol yok

Süper Lig’de Adana’da oynanan 18. haftanın açılış maçında Kayserispor ile lider Sivasspor golsüz berabere kaldı.

Paylaş

Süper Lig’de Adana’da oynanan 18. haftanın açılış maçında Kayserispor ile lider Sivasspor golsüz berabere kaldı.
Genellikle orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada her iki takımın gol girişimlerinden bir sonuç çıkmayınca karşılaşma 0-0 sona erdi.
Karşılaşmanın 89. dakikasında Sivasspor’dan Bilica ikinci sarı karttan, Kayserisporlu Furkan ise doğrudan kırmızı kart görerek takımlarını 10’ar kişi bıraktı.
Maça her iki takım da temkinli başladı. İlk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta, ilk tehlikeli atak 16. dakikada Kayserispor’dan geldi. Saido’nun ara pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Aghahowa, Bilica tarafından duşürüldü. Kazanılan serbest atışı kullanan Mehmet Topuz’un sert şutunda top defanstan döndü.
İkinci yarıda taraflar zaman zaman gol pozisyonları bulurken ilerleyen dakikalarda artan tansiyon oyunun sık sık durmasına neden oldu. Özellikle son dakikada Furkan’ın yaptığı sert bir faul Sivasspor’lu oyuncuların sinirlerinin gerdi ve bu pozisyon sonrası Kayserispor’da Furkan doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Yaşanan tartışmalar sonrası Sivassporlu Bilica ise ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı.
G.Birliği çıkışta
Süper Lig’de dün gündüz oynanan diğer karşılaşmada Gençlerbirliği deplasmanda Kocaelispor’u 2-0 mağlup etti. İzmit İsmet Paşa Stadı’nda oynanan maçta Gençlerbirliği’ne galibiyeti getiren golleri 33. dakikada İlhan Eker ve 84. dakikada Bruce Djite kaydetti.
Geçtiğimiz hafta Hacettepe’yi 4-0 yenerek moral bulan Körfez ekibi, kendi sahasında bu kez yenilmekten kurtulamadı ve 12 puanda kaldı. Geçtiğimiz hafta Kayserispor’u 3-1 yenen Gençlerbirliği ise bu galibiyetle puanını 20’ye yükseltti ve alt sıralardan bir nebze olsun uzaklaşmış oldu.
Önümüzdeki hafta Kocaelispor, Sivas deplasmanına konuk olurken, Gençlerbirliği ise sahasında Bursaspor’u ağırlayacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Amazonlar’da alternatif arayışı

SONRAKİ HABER

Kars’ta cinayet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...