01 Şubat 2009 00:00

SES’lilerin memuriyetten alınması kınandı

KESK Genel Başkanı Sami Evren, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt’ün memuriyetten çıkarılmasını ‘Sağlık Bakanı Akdağ’ın operasyonu’ olarak değerlendirerek, kararları kınadı.

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt’ün memuriyetten çıkarılmasını ‘Sağlık Bakanı Akdağ’ın operasyonu’ olarak değerlendirerek, kararları kınadı.
SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve MYK üyesi Meryem Özsöğüt’ün memuriyetten alınmaları ve SES yöneticilerine yönelik baskıları kınamak için Sağlık Bakanlığı önünde toplanan KESK ve bağlı sendikaların üyeleri, Sağlık Bakanlığı’nın baskıcı tutumunu kınadılar. Sağlık Bakanlığı’na, “Kamu emekçilerine yönelik düşmanca tutumunuzu terk edin” diye seslenen KESK’lilerin eylemine, TTB ve DİSK yöneticileri de destek verdi.
Eylemde konuşan KESK Başkanı Sami Evren, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt’ün memuriyetten çıkarılmalarını, ‘Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın operasyonu’ olarak nitelendirdi.
Sağlık Bakanlığı’nın sağlığı kârlı bir ticaret, hastaları ise müşteri olarak gördüğünü belirten Evren, Bakan Akdağ’a göre sağlık emekçilerinin köle koşullarında çalışmasının yetmediğini, sağlık çalışanlarının yandaş sendika haricinde sendikaya üye olmamalarını istediğini kaydetti.
Zekai Tahir Burak Doğumevi’ndeki bebek ölümlerini ortaya çıkardıkları için Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın SES’i hedef aldığını dile getiren Evren, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun’un Bakan’ın operasyonu sonucunda memuriyetten çıkarıldığını söyledi.
Evren, yemeklerin ücretlendirilmesi ve Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı nedeniyle tüm illerde eylem yaptıkları şu günlerde, SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt’ün de yargı davası sonuçlanmadığı halde memuriyetten çıkarılmasını da eleştirdi. SES üzerindeki diğer baskılara da değinen Evren, “Profesyonel olarak MYK üyeliği yapan ve bu nedenle Ankara’da ikamet etmesi gereken SES Genel Eğitim Sekreteri Ümit Doğan’ın hemşire olan eşinin Ankara’ya tayini tamamen politik nedenlerle yapılmamıştır” dedi.
Sendikalarının baskılara, operasyonlara, soruşturmalara, takibatlara, sürgünlere rağmen çalışmalarına devam edeceğini bildiren Evren, baskı ve hukuk dışı uygulamaların durdurulmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Duyarlıyım, öyleyse varım’

SONRAKİ HABER

Başkanlara yolsuzluk kelepçesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...