05 Şubat 2009 00:00

Topbaş’tan oğluna kıyak

Çivi çakılması bile yasak olan boğaz öngörümlü yerde tadilat yapan Topbaş’ın oğlu, mekanı da üç kat artırdı

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la ilgili yeni iddialar ortaya attı.
İstanbul Rumeli Hisarı'ndaki 71 ada, 2 No'lu parselde bulunan 45 metrekarelik tek katlı bir binanın, bir an da 150 metrekarelik bir alan haline getirildiğini kaydeden Soysal, söz konusu alanın mülkiyetinin Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ailesine ait olan Saray Muhallebicisi ile Sütiş'e ait olduğunu söyledi.
Soysal, "Mülkiyetin sahibi olan kişilerin adı önemli çünkü basit onarım diye kılıfı bulunan alana yeni bir inşaat yapıldı. Basit onarım adı altında bu yer, bir çay bahçesi iken önce üstü pergule ile kapatıldı, eternit kaplandı ve sonunda çelik betonarme karışımı bir yapıya dönüştürüldü. Bu sayede 45 metrekarelik bina 150 metrekarelik alan haline getirildi" diye konuştu.
Topbaş'ın oğlu olmak gerek!
Söz konusu alanın inşaat faaliyetlerinin Haziran 2008'de başlatıldığını ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın getirdiği ayrıcalıkla ruhsat için 22 Ağustos 2008 tarihinde dilekçe verildiğini belirten Soysal, inşaatın başlamasından iki ay sonra verilen dilekçe üzerine 90 gün süre ile basit onarım ruhsatı verildiğini kaydetti.
Soysal şöyle konuştu: "Yeni ilave inşaat yapılması yasak olan parselde Kadir Topbaş'ın oğlu olunca inşaat yapılabiliyor. Ruhsat için başvuru da iki ay sonra yapılabiliyor. Ruhsatın verildiği tarihin de belirtilmesine gerek yok çünkü ilk 90 günde yapılacaklar bitmezse sonraki 90 günde inşaat bitirilir. Sıradan insanlar için basit onarım ruhsatı sadece boya, badana gibi işler için kullanılabilirken, Kadir Topbaş'ın oğlu için yeni inşaat yapımında da basit onarım ruhsatı kullanılabiliyor. Ama tüm bu ayrıcalıklara sahip olabilmek için Kadir Topbaş'ın oğlu olmak gerekiyor. Merak ediyoruz Kadir Topbaş, İstanbul Sarıyer 71 ada 2 nolu parselde yapılan inşaata bir baba olarak mı bir mimar olarak mı yoksa bir belediye başkanı olarak mı göz yummuştur?
Muhallebici sayısı kaç oldu?
Topbaş'a "Sarıyer pafta No 2,71 ada, 2 numaralı parselin sahibi kimdir? Onarım izni verilen belgeye niçin tarih yazılmamıştır?" sorularını yönelten Soysal, söz konusu alanın Boğaziçi öngörünümü olduğunu ve özel yasa ile korunan bir alan olduğunu belirterek, "Bırakın çivi çakmayı burada basit bir tamirat izni için bile aylarca beklenir" dedi.
Soysal, Topbaş'ı oğluna ayrıcalık sağlamakla suçlarken "Çağrıda bulunuyorum; Topbaş'ın belediye başkanlığı görevine geldiğinde 4 olan muhallebici sayısı şimdi kaç olmuştur?" diye sordu. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Paralı yemeğe protesto sürüyor

SONRAKİ HABER

‘Adımız Kürtçe olsun istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...