05 Şubat 2009 00:00

Adamına göre ceza

Milli Eğitim Bakanlığı, aynı nitelikte soruşturma geçiren ilçe Milli Eğitim müdürlerinden birini ödüllendirirken, diğerini görevden aldı

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, aynı nitelikte soruşturma geçiren ilçe Milli Eğitim müdürlerinden birini ödüllendirirken, diğerini görevden aldı.
Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Nezih Suluhan, müfettişlerin bir öğretmen için önerdiği cezayı vermeyip affedince görevinden oldu. Diğer taraftan, Suluhan ile aynı nitelikte soruşturma geçiren, bir süre önce cami imamlarına öğretmenlik yaptırmakla dikkatleri üstüne çeken eski Güzelbahçe Milli Eğitim Müdürü Abdülmecit Akkoyun ise ödüllendirildi. Akkoyun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımlığına getirildi. İki müdürün aynı nitelikte soruşturma geçirdiğini söyleyen Suluhan’ın avukatı, “Bu iş yargıda bitecek” dedi.
Soruşturma üstüne soruşturma
Karşıyaka’da görevli bir öğretmen hakkında açılan soruşturma sonucunda, müfettişler kadın öğretmene ‘aylıktan kesme cezası’ önerdi. Ancak Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Nezih Suluhan, öğretmenin savunmasını aldı, sicilini inceledi ve teklif edilen bu cezayı vermedi. Bunun üzerine Suluhan hakkında, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle, yargılanma izni verilmesi istemiyle Karşıyaka Kaymakamlığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca Suluhan’a, yöneticilik kapılarını kapatan ‘kademe ilerlemesinin durdurulması cezası’ verilerek, görevden alınması istendi.
Diğerine ödül!
Görevden alınan Suluhan, Menemen Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na Fen Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. Diğer taraftan Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde Abdülmecit Akkoyun Suluhan’ınkine benzer bir soruşturma geçirdiği halde ceza bile almadı. Hatta ödüllendirilerek Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı’na getirilen Akkoyun, bir süre önce cami imamlarına öğretmenlik yaptırmakla dikkat çekmişti.
Yasaya aykırı
Ancak birinin ceza, diğerinin ödül aldığını vurgulayan Suluhan’ın avukatı Zikri Sever, “Yapılan işlemler, usul ve yasaya aykırı. İdare Mahkemesi’nde dava açtık” dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfeddin Yılmaz, iddialara ilişkin, “Abdülmecit Akkoyun’a hukuk çerçevesi içinde yapılması gerekeni yaptık. Nezih Suluhan yetkisini aştı, başka bir şey yok. Herkes yetkisini, haddini hukukunu bilecek” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Yüzleştirme talebi

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa