05 Şubat 2009 00:00

Yüzleştirme talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde istihbarat yönünden ihmalleri olduğu iddia edilen iki jandarma görevlisinin, diğer sanıklarla yüzleştirilmesi talep edildi

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde istihbarat yönünden ihmalleri olduğu iddia edilen iki jandarma görevlisinin, diğer sanıklarla yüzleştirilmesi talep edildi.
Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 6. duruşmasında, olay tarihinde İl Jandarma Komutanlığında istihbarat görevlisi olarak çalışan ve ihmal suçundan yargılanan astsubay O.Ş. ile uzman çavuş V.Ş’nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, tutuksuz sanıklar ile sanıkların Avukatı Nurhayat Bayraktar Gümrükçüoğlu ile Dink ailesinin Avukatı Ergin Cinmen hazır bulundu.
Davalar birleştirilsin
Dink ailesinin Avukatı Cinmen, mahkemede, davanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ile birleştirilmesini talep ederek, “Birleştirme kararı verilerek, sanıkların talimat yoluyla değil, mahkemede dinlenmesini, gerekirse mahkemenin huzurunda yüzleştirme yapılmasını istiyoruz” dedi. Mahkeme Hakimi Şevki Uluçam, daha sonra, birleşme talebinin sonucunun beklenmesine, karar verdi.
Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında, “Görevi İhmal” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan dava ile ilgili olarak Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği görevsizlik kararı ise kaldırıldı.
Dink ailesinin Avukatı Ergin Cinmen, “Dava olumlu yönde yürüyor” dedi. (Trabzon/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Üzmez’i kurtaran madde iptal yolunda

SONRAKİ HABER

Adamına göre ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...