7 Şubat 2009 00:00
TEGA grevi birinci yılını doldurdu
Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde devam eden TEGA grevi 1 yılı geride bıraktı. TEGA patronunun engelleme çabalara rağmen işçiler grevlerine sahip çıkıyorlar.
Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, TEGA işçileri ile dayanışma kampanyası başlattı. Platform üyeleri bugün saat 14.30da grev çadırına bir ziyarette bulunacak. Burada Birleşik Metal-İş Sendikası da bir basın açıklaması yaparak, grevde geçen bir yılı değerlendirecek. Platforma dahil olan sendika ve meslek örgütlerinin üye ve yöneticilerinin yanı sıra siyasi parti ve kitle örgütlerinin de katılacağı ziyaretten sonra Sincan Lale Meydanında TEGA grevini anlatan bildiriler dağıtılacak.
1 TLni TEGA ile paylaş
Öte yandan, Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 TLni TEGA işçileri ile paylaş çağrısında bulundu. Platform bileşenleri, üyelerinden toplayacakları 1er TL bağışı Birleşik Metal-İş Sendikası aracılığıyla TEGA işçilerine ulaştıracak.
8 Şubat Pazar günü saat 12.30da ise Sincan Lale Meydanında kitlesel bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu üyeleri, dağıttıkları bildirilerle Sincan halkını dayanışmaya çağırdı.
Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenen TEGA Mühendislik işçileri, patronun uzlaşmaz tutumu nedeniyle 7 Şubat 2008de greve çıkmışlardı. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et