07 Şubat 2009 00:00

DTP, Tuğluk’un cezasıyla ilgili Toptan’a başvurdu

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’la birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında...

Paylaş

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’la birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’a hapis cezası verilmesiyle ilgili dün Meclis başkanı Köksal Toptan’la görüştüğünü bildirdi. Anayasa’nın 83’ncü maddesinde milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmadan yargılanamayacağına ilişkin hükme rağmen, darbe dönemlerinde bile görülmeyen bir uygulama ile Aysel Tuğluk’un yargılandığını söyleyen Kaplan, verilen hapis cezası kararı ile bugüne kadar görülmeyen bir uygulamanın yolunun açıldığını söyledi. Kaplan, “Eğer bu yol açılırsa bunun akıbeti bütün Meclis’i bulur, Hamas’ı savunan Erdoğan’ı da Ergenekon’u savunan Baykal’ı da bulur. Umarım bu yanlıştan dönülür. Dokunulmazlığa sığınan bir parti değiliz. Ancak yasalar, Anayasa ihlal ediliyor” diye konuştu.
Toptan’a da görüşlerini ilettiğini belirten Kaplan, çifte standart uygulandığını kaydederek, Mehmet Ağar’ın da milletvekili olmadan önce suç işlediğini ancak yargılanmadığını söyledi. Kaplan, “Meclisin, üyesinin hukukuna sahip çıkmasını istiyoruz. Hiçbir yargıç, milletvekilini yargılayamaz. Milletvekilinin yargılanmış olması, anayasanın ihlalidir. Polis gelip hiçbir DTP’li milletvekilini alamayacaktır. Buna karşı partimizin ve halkımızın tepkisi şiddetli olacaktır” diye konuştu.
Hakkında 1 yıl 6 ay hapis cezası verilen Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk da kendisine verilen cezayı kişisel görmediğini, düşünce özgürlüğüne verilen bir cezanın söz konusu olduğunu söyledi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

İmar planı kardeşi kardeşe düşürüyor

SONRAKİ HABER

MİT’in gönderdiği belge Genelkurmay’da yokmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...