08 Şubat 2009 00:00

Askeri tersanede işçi dayanışması

PENDİK Askeri Tersanesi’nde çalışan kadrolu ve taşeron işçiler, sınıf dayanışmasının güzel bir örneğini hayata geçirdi.

Paylaş

PENDİK Askeri Tersanesi’nde çalışan kadrolu ve taşeron işçiler, sınıf dayanışmasının güzel bir örneğini hayata geçirdi. Tersane bünyesinde faaliyet gösteren taşeron CHT Deniz Gemi Şirketi’nin ücretleri ödememesi ve buna karşı çıkan 7 işçiyi işten atması üzerine, tersane önünde ortak eylem yapıldı.
DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası’nda örgütlenen taşeron işçilerin eylemine katılmak isteyen Türk-İş’e bağlı Harb-İş Sendikası üyesi kadrolu işçileri, tersane yetkilileri engelledi. Mesai bitmiş olmasına rağmen işçiler dışarı çıkarılmadı. Sendikacıların araya girmesiyle eylemin tersanenin biraz uzağında yapılması konusunda anlaşma sağlandı.
“Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla birleşen işçiler, hep birlikte, atılan işçilerin geri alınması ve ücretlerin ödenmesi taleplerini dile getirdiler.
İşçilerin taşeron ve kadrolu diye bölünmek istendiğine dikkat çeken Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, “Burada kadrolu ve taşeron işçiler birlikteler. Sınıf dayanışmasının güzel bir örneğini yaşadık” dedi. Dinç, işten atmalara karşı mücadelenin süreceğini belirtti.
Harb-İş Anadolu Şube Başkanı Hüseyin Över de taşeron işçilerin işten atılmasına karşı Limter-İş ile dayanışma içerisinde olacaklarını duyurdu. Över, saldırıları birlikte hareket ederek püskürtebileceklerini söyledi.
EMEP Pendik ilçe yöneticilerinin de katıldığı eylemde, sendikaların krize karşı 15 Şubat’ta Kadıköy’de yapılacak mitinge katılım çağrısında bulunuldu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Desa’da eyleme devam

SONRAKİ HABER

İşçiye teşekkür hediyesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...