13 Şubat 2009 00:00

Del Bosque’nin aklı Türkiye maçlarında

İSPANYA Milli Takımı’nın teknik direktörü Vicente Del Bosque, 2-0 kazandıkları İngiltere maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, “Şimdi hedefimiz Türkiye maçları ve gruptan çıkmayı garantilemek” dedi

Paylaş

İSPANYA Milli Takımı’nın teknik direktörü Vicente Del Bosque, 2-0 kazandıkları İngiltere maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, “Şimdi hedefimiz Türkiye maçları ve gruptan çıkmayı garantilemek” dedi.
Avrupa Şampiyonası’nın ardından Luis Aragones’in yerine İspanya’nın teknik direktörlüğüne getirilen ve 7 maçta 7 galibiyet alarak milli takım tarihinde en iyi başlangıç yapan teknik direktör olan Del Bosque, İngiltere karşısında İspanya’ya oynattığı futbolla da beğeni topladı. İspanyol teknik adam, “göğsümüzü kabartmayacağız” derken, hedefe ulaşmak için adım adım ilerleyeceklerini, Dünya Kupası’na kalmayı garanti etmeleri için Türkiye maçlarını kazanmaları gerektiğini söyledi. İspanya gelecek 2 maçını da kazanması halinde Del Bosque, Luis Aragones’in elinde olan arka arkaya 9 maçı kazanma rekorunu egale etmiş olacak.
Bu arada, İngiltere karşısında alınan 2-0’lık galibiyet İspanyol basınında “Avrupa’nın Brezilyası”, “Frensiz bir şampiyon”, “Yenilmez donanma”, “İspanya, yenilgiyi bilmeyen Capello’nun gücünü kırıyor”, “İspanya, sanat sergiliyor” başlıklarıyla verildi. Sahanın en iyisi olarak Xabi Alonso gösterilirken, 63. dakikada Fernando Torres’in yerine oyuna girerek 82. dakikada İspanya’nın 2. golünü atan 23 yaşındaki Fernando Llorente’nin, Daniel Güiza’nın önünde milli takımda 3. forvet olmayı garantilediği savunuldu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

UEFA Kupası’na Kadıköy’de veda

SONRAKİ HABER

Dalgalı performans

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...