13 Şubat 2009 00:00

Kadınlar nereye sığınacak?

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nce 12795 kadın ile yüz yüze görüşülerek yürütülen, “Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması”nın sonuçları çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Paylaş

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nce 12795 kadın ile yüz yüze görüşülerek yürütülen, “Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması”nın sonuçları çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Araştırmaya göre Türkiye’de kadınların yüzde 39’u aile içinde şiddete maruz kalıyor. 10 gebe kadından biri şiddete ve kadınların yüzde 15’i cinsel şiddete uğruyor. Araştırmanın en çarpıcı yönlerinden biri ise bu kadınların yüzde 90’ı şiddet gördükten sonra herhangi bir kuruma başvuramıyor.
SIĞINAKLAR YETERSİZ
Şiddet oranını sığınak sayısının yetersizliğine bağlayan Mor Çatı Gönüllüsü Gökçe Kartaler, ‘Sığınaklar sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da yetersizdir. Kadınların hem ekonomik hem de kültürel olarak güçlenebileceği sağlıklı ortamlar olmalıdır. Ancak bu yetersizlik nedeniyle kadınlar çıktıklarında yeniden şiddet ortamına dönüyor’ değerlendirmesinde bulundu. Hükümetin kadına yönelik politikalarını eleştiren Kartaler, ‘devletin ürettiği bütünlüklü bir politika yok, lokal çözümler üretiliyor’ dedi.
Öte yandan Meclis Genel Kurulu’nda “Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu”na ilişkin teklife AKP tarafından müdahale edilerek, adının “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu” olarak değiştirilmesi tepkilere neden oldu. Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert, değişikliğin, komisyonun işlevinin daraltılması anlamına geldiğini bildirdi. İspert komisyonun adının değiştirilmesinin, “kadın erkek eşitliği” düşüncesinden rahatsızlık duyulmasından kaynaklandığını ve bu nedenle masum bir değişiklik olmadığını ifade etti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

MEB’DE SKANDAL

SONRAKİ HABER

Toprak kayması bir can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...