13 Şubat 2009 00:00

MEB’DE SKANDAL

YÜZ binlerce öğretmenin okul ile TC kimlik numaralarının da yer aldığı bilgilerin çalınarak ünlü paylaşım sitesi Rapidshare’e yüklendiği ortaya çıktı.

Paylaş

YÜZ binlerce öğretmenin okul ile TC kimlik numaralarının da yer aldığı bilgilerin çalınarak ünlü paylaşım sitesi Rapidshare’e yüklendiği ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEBBİS kapsamında topladığı ve sitede yayımlanan verilerde, 687 bin öğretmenin TC kimlik numaraları, isimleri, çalıştıkları okullar gibi sadece il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerinde yer alması gereken bilgiler yer alıyor. Bilgilerin tamamı sadece 130 Mb’lik bir alan kaplarken, daha kolay ulaşılabilmesi amacıyla sıkıştırılarak rapidshare’ye yüklenen veriler, sadece 13 Mb yer kaplıyor. Bu verileri indirmek isteyen bir kişinin sadece bir dakikasını harcaması yetiyor. Durumun ortaya çıkması, e-okul ve İLSİS gibi sistemlerin güvenliğinin ne kadar sağlandığının sorgulanmasına da neden oldu.
BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Sadece ilk kademe bilgilerin çalındığını kaydeden MEB yetkilileri, bakanlığın konuyu soruşturduğunu açıkladılar. Yetkililer, “Sicil numaraları, TC Kimlik numaraları, çalıştığı kurumlar gibi bilgiler çalındı. Ancak sicil puanları gibi kapsamlı bilgilere giriş yapılamamış. Konunun bir ‘hack olay’” olup olmadığı araştırılıyor” açıklamalarında bulundu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Kriz yoksulluğu derinleştirdi

SONRAKİ HABER

Kadınlar nereye sığınacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...