13 Şubat 2009 01:00

Baykal’dan 2.2 trilyonluk soru


Parti Meclisi toplantısı öncesinde basın açıklaması yapan CHP Genel Başkanı
Baykal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar danışmanının evinden çalınan 2.2 trilyon lirayı gündeme getirdi.
Geçtiğimiz yaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Danışmanı ve İDO Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Turgut’un evinin soyulduğu ve 2.2 trilyon çalındığı iddia edilmişti. Baykal, bu olayın şaibeli olduğu nu ima eden sorular sordu.
Baykal, “Bir süre önce İstanbul’da bir hırsızlık olayı dolayısıyla çok önemli bir olayın ipuçları ortaya çıktı. Büyükşehir’de danışman olarak çalışan birinin evine hırsız girdi. 3 tane kasa olduğu anlaşıldı, 2 büyük kasaya dokunamadılar. Küçük kasayı aldılar çıkardılar. Küçük kasayı çıkaranların 2.2 trilyon gibi bir paranın dolar ve TL olarak orada bulunduğunu tespit ettikleri ifade ediliyor. Kasası elinden alınan kişinin bu konuyu ciddi şekilde takip etmediği anlaşılıyor” dedi. Baykal, “Savcılar harekete geçti mi? Hırsızlık olayı tespit edildi mi? Kasada kaç lira vardı? Bu paranın sahibi olan insanın servet durumu nedir? Nereden başlamıştır nereye gelmiştir? Kimdir bu kişi” sorularını yöneltti. “İstanbul Büşükşehir Belediyesi’nin imar danışmanı, kısa süre önce memurlara verilen paralarla ilgili olarak rüşvet değil bahşiş dedi” diyen Baykal, “2.2 trilyon da mı bahşiş” diye sordu. Kamuoyunu ikna edecek açıklamalara ihtiyaç olduğunu söyleyen Baykal, “Bu kişi hakkında ne yapılmıştır? Malvarlığı incelenmiş midir?
Evine hırsız giriyor, çok ciddi mali tablo gözüküyor, niye araştırılmıyor?” dedi. (HABER MERKEZİ)
SEÇİM HOVARDALIĞI
Deniz Baykal, ekonomik sorunlara da değindiği basın açıklamasında, seçim öncesi dağıtılan yardımları ‘seçim hovardalığı’ olarak niteledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Ocak ayında bütçe yüzde 466 açık vermiştir. Hükümet elini serbest tutmak istiyor, harcamalarını her türlü denetimden uzak tutmaya çalışıyor” dedi. Seçim öncesi yardımlarada değinen Deniz Baykal, “Ekonomiyi bırakmış seçim hovardalığı yapabilmek için ekonomik programa engel olmaktadır. Seçim rüşveti Türkiye’yi sıkıntıya sokmaktadır. İktidar yandaşları devlet olaznaklarını kullanıyor” şeklinde konuştu.

ÇETİN SOYSAL’IN İDDİALARI
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Sosyal da bir süre önce bu hırsızlık olayına dair kendisine bir ihbar mektubu geldiğini belirterek, bir basın toplantısı düzenlemişti. Soysal, “Fethi Turgut, karakola 10 gün sonra başvurmuş. Hırsızlar evdeki 3 kasadan en küçüğünü almış.
Turgut, evinden çalınanların 15 bin lira, 200 bin dolar ve 300-400 gram altın olduğunu söylemiş. Bana gelen ihbar mektubuna göre ise kasadan çıkanlar 950 bin dolar, 280 bin avro ve 2 kilo civarında altın” demişti.
İhbarı savcılığa ileteceğini belirten Soysal, yaptığı basın toplantısında, ‘Evde oğlu varmış. Daha sonra bir kadın gelmiş. Kadın oğlunu uyutmuş ve hırsızlara kapıyı açmış. Seyahatte olan bir aile bu kadar parayı niye evde tutar? Kapıyı açan kadın niye teşhis edilememiş? Turgut bu varlığa nasıl ulaştı?
Turgut, 14 Ocak’ta hırsızları tandığını söyleyen kişiye, ‘Onları ahirete bıraktım’dedi mi? Niye savcılığa vermedi?’ sorularını yöneltmişti.

Evrensel'i Takip Et