14 Şubat 2009 01:00
DİSK kuruluşunu direnişçilerle kutladı
DİSK kuruluşunun 42inci yılını direnişte olan işçilerle birlikte kutladı. İstanbulda direnişte olan Sinter ve Gürsaş işçileriyle birlikte yapılan kutlamada, saldırılara karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yapıldı. Direniş yerinde yapılan kutlamalara DİSK Genel Merkez Yöneticileri, DİSKe bağlı sendikaların yöneticileri ile işyeri temsilcileri katıldı.
Ümraniye Organize Sanayi içinde bulunan İMES Sanayi Sitesi A Giriş Kapısı önünde toplanan DİSKliler burada kortej oluşturarak Sinter önüne kadar 3 kilometre yürüdüler. Yol boyunca İşte sendika işte DİSK, Direne direne kazanacağız sloganlarını atan DİSKliler çevre fabrikalarda bulunan işçilere Sinter işçileriyle dayanışma çağrısı yaptılar. DİSKliler Sinter işçileri tarafından Yaşasın sınıf dayanışması sloganları ile karşılandı.
ANLAMLI KUTLAMA
Burada söz alan Birleşik Metal-İş Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, direnişlerden, grevlerden doğan DİSKin kuruluşunu direnişçilerle kutlamasının anlamlı olduğunu dile getirdi. Sinter işçilerinin yaklaşık iki aydır ekmekleri için, onurları için mücadele ettiğini dile getiren Atar, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.
KESK Genel Başkanı Sami Evren de DİSKin tarihinin mücadele ile oluştuğunu dile getirdi. Sermayenin bugün de kendilerini kavgaya davet ettiğini belirten Evren, Buradaki mücadeleyi 15 Şubatta yüz binlerle Kadıköye taşıyacağız. Krizin faturasını ödemeyeceğimizi haykıracağız. Kavgayı büyüteceğiz diye konuştu.
MÜCADELE SÜRÜYOR
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise Sinter işçileriyle birlikte oldukları için mutlu olduklarını dile getirdi. DİSKin kimliği Kavelden Sungurlardan, DGM eylemlerinden, 15-16 Haziranlardan geliyor diyen Çelebi, mücadelelerini kararlılıkla sürdürmeye devam ettiklerini ifade etti. 12 Eylül darbesiyle ellerinden alınan sendikal haklarını yeniden kazanmak için mücadeleyi sürdürdüklerini vurgulayan Çelebi, hükümetin ve sermayenin ortak saldırılarına karşı 15 Şubatta Kadıköyde yeni bir mücadele sürecinin başlayacağını ifade etti. Konuşmaların ardından tekrar kortej oluşturan DİSKliler ve Sinter işçileri toplu olarak Gürsaş işçilerinin yanına gittiler. Burada yapılan konuşmalarda direnişlere destek çağrısı yapıldı.
Gaziantepte ise Genel-İş binasında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan DİSKi bu günlere getiren başta Kemal Türkler, Abdullah Baştürk, Rıza Kuas ve Kemal Nebioğlu gibi binlerce işçi liderini ve emekçiyi sevgi ve saygıyla anıyor, bizlere emanet ettikleri DİSKi sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz diye konuştu. DİSK ve KESKe bağlı sendikaların şube yöneticileri ve işçilerin katıldığı etkinlik sinevizyon gösterimi ile devam etti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et