20 Şubat 2009 00:00

Müdür atamalarında ‘hemşehri kıyağı’

Eğitim Sen Ankara Şubeleri dün Eğitim Sen 2 nolu Şube ‘de düzenledikleri basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan ‘usulsüzlüklere’ dikkat çektiler

Paylaş

Eğitim Sen Ankara Şubeleri dün Eğitim Sen 2 nolu Şube ‘de düzenledikleri basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan ‘usulsüzlüklere’ dikkat çektiler.
Ortak açıklamayı okuyan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri Olgun Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Ankara’daki okullara ‘usulsüz müdür atamaları’ yapmasını eleştirdi. Öğretmenlerin TC kimlik numaraları, isim ve çalıştıkları okulların bilgisayar ortamında paylaşıma açılmasının da “art niyetli kullanıcılara davetiye” olduğunu belirten Eroğlu, AKP Hükümeti’nin yerel seçimler öncesi kadrolaşma çabasını hızlandırdığını söyledi. Eroğlu, MEB’in Ankara’daki bazı okullara yaptığı atamalarla, yapılan usulsüzlüklerin ortaya çıktığını dile getirdi.

‘ATAMALAR VAN’DAN YAPILDI
Dr. Raşit Galip İlköğretim Okulu Müdürlüğü’ne Selahattin Şahin, Ümit Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğü’ne İsmail Akbıyık, Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Müdürlüğü’ne Bahri Yıldızbaş’ın atandığını kaydeden Eroğlu, Yıldızbaş’ın Hüseyin Çelik’in memleketi Van’dan getirildiğini söyledi. Çelik’in Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Yenimahalle Mesa Koru İlköğretim Okulunda da Van’dan getirdiği kişileri vekaleten müdür olarak atadığını kaydeden Eroğlu, “Hüseyin Çelik tüm yakınlarını yönetici yapmakta kararlı” dedi.
Eroğlu AKP’nin kadrolaşma çalışmalarının Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri ya da Fen liselerinde de devam ettiğinin de altını çizdi. Eroğlu, Yenimahalle İlçesi, Alparslan Anadolu Lisesi’nde Fizik Öğretmeni olan Derya Şahin’in Anadolu Güzel Sanatlar, Spor, Fen, ve Sosyal Bilimler Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı’nın yazılı aşamasından 83 alarak başarılı bulunduğunu, ancak mülakat sınavında 60 puan alması gerekirken 56 puan verilerek, başarısız bırakıldığı örneğini verdi. Bu konuda Ankara 8. İdare Mahkemesi’nde açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını kaydeden Eroğlu, usulsüz atamaların derhal durdurulmasını istedi.

TEGA İÇİN KAMPANYA
Eroğlu ayrıca Ankara Sincan Organize’de grevlerinin 1. yılını dolduran TEGA Mühendislik işçileri ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, işçilere verilmek üzere “her emekçiden 1 lira” kampanyası başlattıklarını kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)

BİLGİLER NASIL ÇALINDI
Eğitim alanında çok sayıda işlemin bilgisayar ortamında yapıldığını, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi sistemindeki tüm verilerin, bir sitede paylaşıma açıldığını söyleyen Eroğlu, 687 bin öğretmenin TC kimlik numaralarının, isimlerinin, çalıştıkları okulların herkes tarafından görülebildiğini ve bunun da “art niyetli kişilere davetiye çıkartmak” olduğunu ifade etti.

YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU BAŞLIYOR
TMMOB’a bağlı odalar tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan Kent Sempozyumları, Ankara’da düzenlenen “Kentleşme ve Yerel Yönetimler Sempozyumu” ile tamamlanıyor. TMMOB adına ŞPO tarafından düzenlenen sempozyum, bugün İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda başlayacak. Bugünkü oturumlarda TOKİ uygulamaları, özelleştirme, yolsuzluk ve denetimsizlik konuları ele alınacak. Sempozyumun yarın yapılacak oturumunda da İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Trabzon ve Bursa kentlerindeki rant merkezli planlama çalışmaları masaya yatırılacak, dünyanın farklı ülkelerinden toplumcu belediyecilik örnekleri incelenecek. Sempozyumla ilgili ŞPO tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sempozyum ile “Toplum için kent, toplumcu yerel yönetimler” anlayışının önünün açılmasının hedeflendiği bildirildi(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim müdüründen skandal sözler

SONRAKİ HABER

Patron için yeni paket yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa