21 Şubat 2009 00:00

BÜTÜN BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR

“İŞÇİLERİN birliği sermayeyi yenecek”, “Grev kapıda Mehmet Barlas yazsana” sloganları atan Sabah ve atv grevcileri, mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyor.

Paylaş

“İŞÇİLERİN birliği sermayeyi yenecek”, “Grev kapıda Mehmet Barlas yazsana” sloganları atan Sabah ve atv grevcileri, mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyor.
Her gün destek ziyaretlerinin olduğu grev yerinde dün de ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, PEN Yazarlar Derneği ve Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Bilge Contepe vardı.
Ziyaretçileri karşılayan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, hem Turkuvaz Grubu’nda çalışan emekçiler hem de bütün basın emekçileri adına 10 gazetecinin sendika hakkı, basın özgürlüğü için direndiğini ifade etti. “Herkes basın sektöründe sendika olmaz diyordu, sendikalaştık; patronlar toplusözleşme masasına oturmaz deniyordu, masaya da getirdik; grev olmaz deniyordu, 29 yıl sonra greve de çıktık” diyen İpekçi, 12 Eylül’ün gazetecilerin üzerine örttüğü çelik yeleği çatlattıklarını, sıranın tamamen atmaya geldiğini söyledi.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SENDİKA İLE GELİR
Kendileri gibi sendikal örgütlenme mücadelesini sürdüren IBM çalışanlarının plaza eylemlerini 2 Mart’tan itibaren Sabah ve atv önünde grevcilerle yapacağını belirten İpekçi, grevcilerin bugün saat 18.00’de Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Lisesi’ne meşaleli yürüyüş yapacağını duyurarak, eyleme destek istedi.
ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise medyadaki örgütlenmenin demokrasi mücadelesi için çok önemli olduğunu belirterek, “Ancak sendika ile basın özgürlüğü gelir” dedi. Sabah ve atv grevcilerinin başaracağına yürekten inandıklarını belirten Uras, sendikal örgütlenmenin emekçiler için bu süreçten çıkışın tek teminatı olduğunu kaydetti. Özgür basının gelişmesinin basın emekçilerinin örgütlü olmasından geçtiğini belirten Bilge Contepe de grevcilere başarılar diledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bir saatte 12 kişi işsiz kalıyor

SONRAKİ HABER

İşsizlerin İŞKUR mesaisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...