24 Şubat 2009 00:00

Konaklılar belde olmak istiyor

MALATYA Belediyesi’ne bağlanan Konak beldesi halkı miting yaptı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı mitingde AKP’ye öfke vardı.

Paylaş

MALATYA Belediyesi’ne bağlanan Konak beldesi halkı miting yaptı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı mitingde AKP’ye öfke vardı.
AKP’li Konak belediyesi yeni yasa ile “mahalle” statüsüne düşürüldü. Bir çok belde belediyesi bu kadara itiraz ederek dava açtı. Yasa iptal edildi. Ancak Konak belediyesi dava açmadığı için mahalle olarak kaldı. Bu duruma tepki gösteren halk miting yaparak 29 Mart’ta sandığa gitmeyeceklerini açıkladı.
Kasabanın girişine ve merkezine “Aday da yok, oy da yok”, “53 yıllık belediyemizi kapattırmayacağız” ve “Oy kullanma, onurunu koru” pankartları asan Konaklılar ev ve işyerlerini de siyah bayraklarla donatarak mitinge geldiler.
Ali Yumrutepe isimli vatandaşın okuduğu şiirlerle başlayan mitingde muhtarlar da birer konuşma yaptılar.
Konak`ta bulunan 3 muhtar beldenin tüzel kişiliği tanınmazsa 27 Mart`ta yapılacak mahalli idareler seçiminde aday olmayacaklarını ve Konak halkının sandığa gitmeyeceğini tekrarladılar.
Mitingde konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Nihat Koçyiğit, “İçme suyu konusunda yaşadığımız sıkıntılar zaten ortada. Malatya’ya bağlanmamız durumunda mevcut içme suyu kaynaklarımız TOKİ gibi bölgelere peşkeş çekilecektir. Aşağı Bağlar Mahallesi’nde örneği görüldüğü gibi vatandaşın tapulu arsasının yüzde 40’ı gibi büyük bir bölümü şuyulandırma yoluyla elinden alınıp yola, yeşil alana dönüştürülmektedir “ dedi. Koçyiğit, Malatya’ya bağlanmalarıyla içme suyuna vermiş oldukları litre fiyatının 60 kuruştan 2.5 liraya çıkacağını söyledi.
Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaağaç, Su Mahallesi Muhtarı Azmi Yıldız, yaptıkları konuşmalarda seçimde aday olmayacaklarını ifade ettiler.
MALATYA’YA YÜRÜDÜLER
Konuşmalardan sonra halk, Konak kasabası kayabaşı meydanından başlayarak yürüyüşe geçti.
Konaklılar AKP karşıtı sloganlar atarak Malatya girişine kadar yürüdüler.
Buradan şehir merkezine yürümek isteyen kitlenin önüne, jandarma barikat kurarak engel oldu. Kitle sık sık “oyda yok adayda yok, AKP şaşırma sabrımızı taşırma” sloganlarını attılar. (Malatya/EVRENSEL)
Kemal Gültekin - Doğan Sekmen
ÖNCEKİ HABER

Ne namûsa tu kesî ne!

SONRAKİ HABER

İHD: Kuyular açılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...