25 Şubat 2009 00:00

Başhekim üçüncü kez göreve döndü

İZMİR’deki Bornova Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi’nde başhekimlik mahkeme kararıyla bir kez daha el değiştirdi.

Paylaş

İZMİR’deki Bornova Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi’nde başhekimlik mahkeme kararıyla bir kez daha el değiştirdi. Opr. Dr. Mustafa Gönen, üçüncü kez yargı kararıyla geriye döndü
Opr. Dr. Gönen, 27 Kasım 1996 tarihinde Bornova Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi başhekimliğine atandı. Bu görevini 2003 Kasım’a kadar sürdüren Opr. Dr. Gönen, AKP iktidarının başlattığı kadrolaşma atamaları kapsamında görevden alınan yöneticilerden biri oldu. Opr. Dr. Gönen, İdare Mahkemesi’ne başvururken, yerine hastanede görevli beyin cerrahı Kamil Özen getirildi.
Davayı kazanan Opr. Dr. Mustafa Gönen, yürütmeyi durdurma kararıyla Eylül 2004’te görevine döndü. Ancak bu kez Sağlık Bakanlığı kaybettiği davaya karşı yargıya başvurdu. Mahkemeden Opr. Dr. Gönen aleyhine karar çıktı, 2005 Temmuz’da başhekimlik görevinden oldu. Opr. Dr. Gönen’in yerine AKP’nin önce İl Sağlık Müdürlüğü’ne atadığı sonra ise görevden aldığı Dr. Levent Kıdak getirildi.
Gönen, Şubat 2007’de bir kez daha makamına geri döndü, koltuğuna kavuştu. Opr. Dr. Gönen Kıdak’tan görevi geri alırken, 15 ay sonra yine Sağlık Bakanlığı’nın açıp kazandığı dava sonucuna göre başhekimlikten ayrıldı. Geçen mayıs ayında açtığı davayı kazanarak görevine dönüş vizesi alan Opr. Dr. Mustafa Gönen, koltuğunu geri alırken, mahkeme trafiğine kimin ‘dur’ diyeceği merak konusu oldu. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Haberler çıktı, yakıt geldi

SONRAKİ HABER

Daha neyi bekliyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...