25 Şubat 2009 00:00

HAMİLE KADIN 4 İL 2 İLÇE DOLAŞTIRILDI

KAHRAMANMARAŞ’ta 8 aylık hamile kadın, doğum yapabilmek için 4 il 2 ilçe dolaştı.

Paylaş

KAHRAMANMARAŞ’ta 8 aylık hamile kadın, doğum yapabilmek için 4 il 2 ilçe dolaştı. Doğum zehirlenmesi nedeniyle erken doğuma alınması gereken öğretmen Ayşe Alçı, başvurduğu hastanelere ‘kuvöz yok’ denilerek kabul edilmedi.
Kahramanmaraş Ekinözü’ne bağlı Meymendi köyünde öğretmenlik yapan 8 aylık hamile Ayşe Alçı, pazar günü fenalaşınca eşi Mustafa Alçı tarafından Elbistan Tıp Merkezi’ne götürüldü. Ayşe öğretmene burada yapılan muayenede ‘doğum zehirlenmesi’ teşhisi konuldu ve hemen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak Üniversite hastanesi, boş kuvöz ve solunum cihazı bulunmadığı gerekçesiyle anne adayını kabul etmedi. Doktorların çocuğu alacaklarını anneyi kurtaracaklarını, kuvöz olmadığı için çocuğu yaşatmalarının imkansız olduğunu söylemesi üzerine Ayşe öğretmenin eşi Mustafa Alçı, kendi imkanlarıyla Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde bir kuvöz buldu.
‘BAŞBAKAN GELDİ AMBULANS YOK’
Eşini götürmek için ambulans isteyen Alçı’ya bu sefer de ambulans verilmedi. Gerekçe olarak ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kente geleceği ve tüm ambulansların miting alanında görevlendirildiği söylendi. “O an dünyalar başıma yıkıldı” diyen Baba adayı Mustafa Alçı, daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Saatlerce bekleyişten sonra bir ambulans bulundu. Daha önce eşimin durumunun acil olduğunu söyleyen doktor bu kez ambulansın doktorsuz da gidebileceğini söyledi. Malatya’ya gittiğimizde yanlış anlaşılma olduğu ve gerekli kuvözün kendilerinde de bulunmadığını söylediler. Daha sonra acilen sezeryan yapıp bebeğin hayatına son verip doğumun sonlandırılmasını istediler. Kabul etmedim. Bu sefer Adana’da kendi imkanlarımla bir kuvöz buldum. Adana’daki hastane de hastayı takip edecekleri boş yerleri olmadığını söylemesi üzerine gece Osmaniye Devlet Hastanesi’ne gittim. Orada yapılan kontrollerde eşimin durumunun ciddi olduğu belertilerek bizi bir ambulansla Başkent Hastanesi’ne gönderdiler. Burada sezaryenle bir kızım oldu. Annesi de kızım Rümeysa da şimdi çok sağlıklı.”
Eşinin kontrol altında tutulduğunu, erken doğum olduğu için kızının kuvöze konulduğunu kaydeden Muhammed Alçı, “Yaklaşık bin kilometre yol yaptım. Ciğeri yanan bir baba olarak, bize bunu reva görenlerin gerekli cezayı çekmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu, konuyla ilgili iddiaları araştıracağını söyledi. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

‘Sözleşmeli Bakan istiyoruz’

SONRAKİ HABER

Kum gibi ezip geçtiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...