26 Şubat 2009 00:00

EĞİTİMCİLER ANKARA’DA BULUŞUYOR

Eğitim Sen, eğitim alanında artan neoliberal saldırılara karşı, Balkan ülkelerinden eğitim sendikalarını bir araya getiriyor.

Paylaş

Eğitim Sen, eğitim alanında artan neoliberal saldırılara karşı, Balkan ülkelerinden eğitim sendikalarını bir araya getiriyor. 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Balkan Ülkeleri Eğitim Sendikaları Ortak Konferansı’nda, 10 ülkenin eğitim sendikaları ortak sorunları saptayarak, ortak mücadelenin yollarını tartışacak.
Konferansa, son dönemde Yunanistan’da öğrenciler ve velilerle ortak bir mücadeleyi örgütlemeyi başaran OLME, İtalya’da geçtiğimiz aylarda yüz binleri sokağa döken, FLC CGIL, Bulgaristan’da yaptığı grevlerle ses getiren SEB ve Makedonya’da hükümetin baskılarına karşı mücadele eden SONK gibi sendikaların yanı sıra, Sırbistan, Slovenya, Karadağ, Bosna Hersek ve Romanya’dan da eğitim sendikaları katılacak. Konferansın ana gündemi, artan neoliberal saldırılara karşı ortak mücadele olacak. Konferansta, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller, krizin eğitim ve sendikalar üzerindeki etkileri de değerlendirilecek.
MÜCADELE HATTI
Eğitim Sen Sekreteri Mehmet Bozgeyik ve Genel Basın Yayın Sekreteri Serpil Açıl Özer, önceki gün gazetemizin Ankara bürosunu ziyaret ederek konferansla ilgili bilgi verdiler. Balkan ülkelerinin son yıllarda birçok ekonomik ve siyasal saldırıya maruz kaldığını belirten Serpil Açıl Özer, konferansta karşılıklı deneyim paylaşımıyla, ortak bir mücadele hattı çizmeyi amaçladıklarını vurguladı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Yola değil yolmaya devam

SONRAKİ HABER

Kadirli’de temizlik işçileri ekmek için iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...