28 Şubat 2009 00:00

‘Dersimiz ağaç katliamı’

BALIKESİR 100. Yıl Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki her biri çeyrek asırlık 40 ağaç yurt binası yapılmak için kesildi.

Paylaş

BALIKESİR 100. Yıl Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki her biri çeyrek asırlık 40 ağaç yurt binası yapılmak için kesildi. Kesilen ağaçların dal ve tomrukları öğrencilere taşıtıldı. Okul bahçesinde yurt binası yapılacak alternatif yerler olmasına rağmen ağaçların kesilmesinin şaşkınlığı yaşanırken, bir de tomruk ve dalların öğrencilere taşıtılması tepkilere neden oldu. Çevre sakinleri, yapılanın ağaç katliamı olduğunu belirterek, İl Milli Eğitime ve okul yöneticilerine tepki gösterdi.
TEMA Vakfı’dan Mansur Toprak da, ağaçların kesilmesine tepki göstererek şunları söyledi: “Bu konuda bize de çok sayıda şikayet geldi. TEMA olarak, okullara gidip, ağacı, suyu, çevreyi doğayı korumanın önemini anlatıyoruz. Öğretmenler de bize bu konuda destek veriyordu. Ancak, okuldaki ağaçların kesilmesine anlam veremedik. Yurt yapılacak başka yer yok muydu? Sorumluları kınıyorum. Balıkesir ağaç fakiri. Bari hiç değilse, okullarda, mezarlıklarda ve askerli birliklerdeki mevcut ağaçları koruyabilelim.”(BALIKESİR)
ÖNCEKİ HABER

Gül de Akfıratlı çıktı

SONRAKİ HABER

Kusur çalışanda mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa