10 Ocak 2012 06:10

Sertifikalı mı, AKP’li mi?

Çorum’da yaşayan ev emekçisi bir kadınım. Evden çıkıp üretime katılmak için neler yapabileceğimi çok düşündüm. İş bulmak için başvurmadığım yer kalmadı, yazık ki bulamadım.Senelerce eşime, çocuklarıma bakmak, eşimin kazandığı üç beş kuruşla geçinmek ve yaşamak için d

Sertifikalı mı, AKP’li mi?
Paylaş
Meliha Üşüdür

Çorum’da yaşayan ev emekçisi bir kadınım. Evden çıkıp üretime katılmak için neler yapabileceğimi çok düşündüm. İş bulmak için başvurmadığım yer kalmadı, yazık ki bulamadım.
Senelerce eşime, çocuklarıma bakmak, eşimin kazandığı üç beş kuruşla geçinmek ve yaşamak için didindim. Boş kaldığım zamanlarda çevremde bulunan yaşlı, engelli, kim varsa koşturdum durdum. Bu hay huy içinde günler geçerken bir arkadaşım meslek edindirme kurslarından bahsetti. Çıkış yolu olur düşüncesiyle bu kursa başvurdum, hasta ve yaşlı bakımı kursuna başladım, sertifikamı aldım. Aldığım sertifika ile sigortalı ve asgari ücretle çalışabileceğim söylendi.
İŞKUR’a müracaat ettim. İŞKUR’da bu alanda talep olursa bana bildirecekleri söylendi. Bir yılı geçmesine rağmen haber gelmedi hala beklemedeyim... Huzur evinde çalışan bir kadın arkadaş bana AKP’ye gidersem iş bulabileceğimi, çalıştığı yere AKP aracılığıyla pek çok sertifikalı işçi geldiğini, fakat çalışma koşullarına dayanamayıp işten ayrıldıklarını söyledi. Form doldurup doğrudan AKP’ye başvurmam gerektiğini öğrendiğimde ki formu AKP’den temin edebilirmişim, “Neden AKP?​” dedim Burada çalışanların oradan doğru karşılandığını öğrendim.
Ertesi gün Huzur Evi’nin Hasta Bakım Yurdu’na gittim. Kapıdaki görevli bırakın görüşmeyi beni içeri bile almadı. AKP’ye üye olursam form alıp işe başlayabileceğimi tekrarladı.
Bu durumu bir türlü çözemedim doğrusu. Sertifikalı mı, AKP’li mi olmak? İş bulma kurumu neden var? Bir kursa daha gitmek ve sertifika almak için iki senenin dolması gerekiyor. Ben işsiz ve güvencesiz bir ev emekçisiyim. AKP’ye duyurulur.


 ÇORUM

ÖNCEKİ HABER

Değişiklik güzeldir

SONRAKİ HABER

Örgütlüysek her şeyiz, örgütsüzsek hiçbir şey!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...