10 Ocak 2012 06:08

Değişiklik güzeldir

İşçi olarak yaşadığımız bu hayat şartlarında geçim derdine düşmüşüzdür. İşten eve, karınca kararınca geçinip gidiyoruz. Ev kirası, faturalar, evin ihtiyaçları, sağlık sorunları stresi hayatımızın bir parçası haline getiriyor. Bir işçinin sosyal bir aktivitesi olması inancındayım.Değişiklik güzeld

Değişiklik güzeldir
Paylaş
Gülten Sarak

İşçi olarak yaşadığımız bu hayat şartlarında geçim derdine düşmüşüzdür. İşten eve, karınca kararınca geçinip gidiyoruz. Ev kirası, faturalar, evin ihtiyaçları, sağlık sorunları stresi hayatımızın bir parçası haline getiriyor. Bir işçinin sosyal bir aktivitesi olması inancındayım.
Değişiklik güzeldir. Sanel fabrikasında kadın arkadaşlarımızla kurmuş olduğumuz koro çalışması bizim için altın bir fırsat. Bunun bize sağladığı enerjiyle başarılı olduğumuzda insanlar da bizim bu çabamıza karşılık verecektir. Haftada bir gün rutin iş yaşamından uzaklaşmak ve hep beraber olmak kuşkusuz kişinin kendisine özgüven sağlar. Bu sayede daha huzurlu, sıhhatli ve sıcak bir ortamda mutlu olurum. En azından üzerimden bir nevi stresi atıyorum ve rahatlıyorum.
Hayatta önemli olan elimize hangi kartların geldiği değil onlarla nasıl oynadığımızdır. Yani başka bir deyişle kendimiz için yaptığımız koro çalışmasında istekli ve başarılı olmalıyız. Alışılmışın dışına çıkmak, hayatımızda değişiklik yapmak, bir aktivitede yer almak biz işçi kadınlar için harika bir yol.

 Maltepe / İSTANBUL

 

ÖNCEKİ HABER

Taş atmayan çocuklarım olsun istiyorum

SONRAKİ HABER

Sertifikalı mı, AKP’li mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...