02 Mart 2009 00:00

Sivas’ı halkla birlikte yönetmeye aday

Yerel seçimlere kimi illerde kendi adaylarıyla giren Emek Partisi, Sivas’ta belediye başkan adayını tanıttı.

Paylaş

Yerel seçimlere kimi illerde kendi adaylarıyla giren Emek Partisi, Sivas’ta belediye başkan adayını tanıttı. Parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında adaylığını açıklayan Zafer Anadolu, iş ve ekmek mücadelesinde daha önce de çeşitli dönemlerde görev aldığını belirterek, “Şimdi de Sivas’ı halkla birlikte yönetmeye ve hizmete adayım” dedi.
Halkçı ve demokratik bir belediye anlayışına sahip olduklarını belirten Anadolu, “Emekçilerin, işçilerin, kadınların, sokak temsilcileri ve kitle örgütü temsilcilerinin bir kenti yönetmesi hayal gibi görünebilir ama demokratik ve halkçı bir belediyeciliği hayata geçirmenin başka da yolu yoktur” dedi.
Mevcut düzen partilerinin ellerinde dosyalarla dolaşan “kahraman adaylar” yarattığını belirten Anadolu, “Halkın bu kahramanlara ihtiyacı yoktur” dedi. Anadolu, “Çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış Sivas’ı hak ettiği şekilde ve birlikte yönetelim” diye konuştu.
Yerel seçimlere, AKP Hükümeti, IMF ve sermaye cephesinin emekçi halka yönelik tarihinin en kapsamlı hak gasplarının yaşandığı bir dönemde girildiğini belirten EMEP Sivas İl Başkanı Cevat Aktaş ise seçime birçok parti giriyor görünse de aslında emekten ve sermayeden yana olmak üzere iki partinin girdiğini söyledi. Divriği ilçesinde ÖDP adayını desteklediklerini belirten Aktaş, yağmacılığa ve talana karşı ve yaşanılabilir bir Sivas için belediyeye talip olduklarını dile getirdi.
Toplantıda konuşan ÖDP Sivas İl Başkanı Hidayet Yıldırım ise emekçilerin birliği için EMEP’in adayını destekleyeceklerini söyledi.
İlbeyliler Derneği ve Kaman Köylüleri Derneği başkan ve yöneticileri, Alibaba Mahallesi muhtar adayı ve İnönü Mahallesi muhtarı ile Kültür Sanat-Sen temsilcileri de toplantıya katılarak destek verdiler. (SİVAS)

ZAFER ANADOLU KİMDİR

1969 yılında Sivas’ın Kaleardı Mahallesi’nde doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da, üniversite öğrenimini Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.
1993-2005 yılları arası İstanbul’da serbest ve ücretli olarak makine mühendisliği yaptığı sırada, 2000-2002 yılları arası TMMOB’da Makine Mühendisleri Odası İstanbul şube yöneticiliği yaptı.
1996-2004 yılları arası Emek Partisi Şişli, Beykoz ilçe yöneticiliklerinde bulundu. 2005 yılında Sivas’a yerleşti. Evli ve bir çocuk babasıdır.
ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi, Ören’de seçim bürosu açılışını yaptı

SONRAKİ HABER

Enmersan’da sözleşme hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...