05 Mart 2009 00:00

İmran Aydın Ankara’da anıldı

ANKARA Emek Gençliği, 3 Mart 1991 yılında işkenceyle öldürülen İmran Aydın’ı andı.

Paylaş

ANKARA Emek Gençliği, 3 Mart 1991 yılında işkenceyle öldürülen İmran Aydın’ı andı.
Emek Partisi Genel Merkezi’nde yapılan anmaya gençlerin yanı sıra İmran Aydın’ın mücadele arkadaşları ve Siteler’den işçiler katıldı. İmran Aydın’ın mücadele arkadaşı Siteler İşçisi Sabri Kaya, Aydın’ın tüm yaşamını işçilerin örgütlenme ve iktidar mücadelesine adadığını vurguladı. Aydın’ın mücadele arkadaşlarından Emek Partisi Altındağ İlçe Başkanı Resul Aslan da İmran’ın hem Siteler’de hem de mahallesinde herkesin yardımına koşan, sevilen biri olduğunu anlattı.
Emek Partisi İl Yöneticisi İbrahim Akkaya ise işçilerin baskı ve sömürü düzenini alt etmesi için mutlaka bir örgüte sahip olması gerektiğini belirterek, İmran Aydın’ın hep bu bilinçle hareket ettiğini dile getirdi.
İMRAN AYDIN KİMDİR?
1963 yılında doğan İmran Aydın, annesi ve kardeşleriyle birlikte 1968’de Ankara’ya, Hüseyin Gazi semtine taşınır. İmran ilkokulu bitirir ve Siteler’de çırak olarak çalışmaya başlar. 1977’de Hüseyin Gazi’de Genç İşçiler Birliği’ne (GİB-DER) katılır. 12 Eylül faşist darbesinde GİB-DER kapatılır. İmran, 12 Eylül darbesinin ardından Mobilyacılar Sitesi ve OSTİM başta olmak üzere Ankara’daki işçi sitelerinde, ileri işçilerin yeniden mücadeleyle buluşmalarında etkin rol alır. 1991 yılında gözaltına alınan İmran Aydın, işkencede yaşamını yitirir. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Araştırma görevlileri eylemi sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Tıp bayramında türkü şöleni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...