05 Mart 2009 00:00

Mor Gabriel için keşif yapılacak

SÜRYANİLERİN önemli dini merkezlerinden biri olan Mor Gabriel Manastırı ile üç köy arasındaki arazi davasında mahkeme 7 Nisan’da keşif yapma kararı aldı.

Paylaş

SÜRYANİLERİN önemli dini merkezlerinden biri olan Mor Gabriel Manastırı ile üç köy arasındaki arazi davasında mahkeme 7 Nisan’da keşif yapma kararı aldı.
Mardin’in Midyat ilçesinde Deyrulumur (Mor Gabriel) Manastırı ile 3 köy arasında süren arazi anlaşmazlığı davasının duruşmasına Midyat Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam edildi. Manastır yetkilileri ve köylülerin katıldığı duruşmayı Avrupa Birliği Türkiye Temsilcisi ve İsveç Büyükelçiliği Katibi Helena Storm, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, İsveç ve Almanya’dan kitle örgütü temsilcileri, İsveç’teki Süryani kurumları temsilcileri, Sınır Tanımayan Avukatlar ve DTP Midyat Belediye Başkan Adayı Yüksel Aslan Acer izledi. Kısa süren duruşmada mahkeme hakimi, 7 Nisan’da keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı 27 Nisan’a erteledi.
BENGİ YILDIZ: DEĞERLER KORUNMALI
Duruşma sonrası açıklama yapan DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Meclis’ten Vakıflar Yasası geçmesine rağmen Türkiye’de değişen bir şeyin olmadığını belirterek,
“Bölge insanlarında ise ‘gavurdur mallarını alalım’ düşüncesi mevcuttur. Bu nedenlerle bu sorunlar yaşanıyor. Süryanilerin hem güç hem de sayı olarak bulundukları durumdan dolayı kimsenin malına el koyma gibi bir durumları olamaz. Ancak ellerindeki değerlerini koruyabilirler. Bu değerlerin koruma altına alınması için Türkiye’de yasaların genişletilmesi gerekir” diye belirtti.
(MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

JÎN Û JİN

SONRAKİ HABER

MALATYA’DA YÜRÜYÜŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...