06 Mart 2009 00:00

Avantaj Fenerbahçe’de

Geçtiğimiz hafta sonunda lig maçında Sivasspor’u 4-2 yenerek zirve umutlarını güçlendiren Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında da önceki gün evinde rakibini 3-1’lik skorla geçerek final yolunda avantaj elde etti.

Paylaş

Geçtiğimiz hafta sonunda lig maçında Sivasspor’u 4-2 yenerek zirve umutlarını güçlendiren Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında da önceki gün evinde rakibini 3-1’lik skorla geçerek final yolunda avantaj elde etti. Karşılaşmada golleri sarı-lacivertliler adına 66. dakikada Deniz Barış, 75. dakikada Edu ve 84. dakikada Deivid atarken, Sivasspor’un tek golü 82. dakikada Bilica ile geldi.
Bu karşılaşmanın rövanşı 22 Nisan Çarşamba günü Sivas’ta oynanacak.
KUPADA FİRE YOK
Fenerbahçe, 26 yıldır kazanamadığı kupada bu sezon gösterdiği etkili performansıyla iddiasını ortaya koyuyor. Grup maçları, çeyrek final ve yarı finalin ilk maçı olmak üzere kuada çıktığı 7. maçtan da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, Süper Lig’de 4 gün önce 4-2 yendiği lider Sivasspor’u, bu kez zorlu kupa mücadelesinde 3-1 ile geçmesini bildi.
Süper Lig’in en az gol yiyen takımlarından Sivasspor, Fenerbahçe karşısında lig ve kupada üst üste çıktığı 2 maçta kalesinde toplam 7 gol gördü.
Türkiye Kupası’nı en son 1982-1983 sezonunda kazanan Fenerbahçe’nin, bu sezon kupada aldığı sonuçlar şöyle:
(D) Grubu:
A.Gücü-F.Bahçe: 0-1
F.Bahçe-Bursa: 2-0
Tokat-F.Bahçe: 0-1
F.Bahçe-Eskişehir: 3-0
Çeyrek Final:
F.Bahçe-Bursa: 1-0
Bursa-F.Bahçe: 1 - 3
Yarı Final:
F.Bahçe-Sivas: 3 - 1
KAYSERİ HAZIRLIKLARI
Bu arada Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor’la yapacağı lig maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Samandıra’da 1 saat 40 dakika süren idman öncesi teknik direktör Luis Aragones, oyuncularla bir toplantı yaptı.
Sarı-Lacivertli takım ısınma ve koordinasyon hareketleriyle idmana başladı. Bu çalışmanın ardından, Sivasspor maçında oynayan oyuncular yenilenme idmanı yaptı. Bu oyuncular yenilenme idmanı sonrasında tesislere giderek, masaj ve dinlenmeye yönelik çalışmalar yaptı. Sivasspor karşısında görev almayan oyuncular ise geniş ve dar alanda yaptıkları çift kale maçların ardından esneme hareketleriyle idmanı tamamladı. Uğur, Alex ve Lugano, takımla birlikte sahaya çıkmadı ve yenilenme antrenmanını tesislerdeki havuz ve salonda gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli ekip Kayserispor maçı hazırlıklarına, bugün yapacağı idmanla devam edecek.
SİVAS’IN KUPADA İLK YENİLGİSİ
Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe’ye 3-1’lik skorla boyun eğen Sivasspor, bu sezon kupadaki ilk yenilgisini aldı.
Kupada grupta yaptığı 4 maçta ve çeyrek finalde yaptığı 2 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, kupadaki bu sezonki 7’nci sınavını İstanbul’da Fenerbahçe’ye karşı verdi. Kupada, özellikle çeyrek finalde Galatasaray’ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken Sivasspor, yarı finalin ilk ayağında Fenerbahçe karşısında istediği skoru elde edemedi.
Kupada gruplara seri başı olarak katılan Sivasspor, Denizlispor, Manisaspor, Konyaspor ve Alanyaspor ile birlikte (C) Grubu’nda mücadele etti.
Konyaspor ve Denizlispor’u iç sahada, Manisaspor’u ise deplasmanda 1-0 yenen Sivasspor, Alanyaspor ile de deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Grubu lider olarak tamamlayan Sivasspor, çeyrek finalde eşleştiği Galatasaray’ı da 1-1 sonuçlanan iki karşılaşmanın ardından penaltı atışlarında 3-1 üstünlük sağlayarak safdışı bırakmıştı.
TUR İÇİN GEREKLİ SKORLAR
Sivasspor’un kupada adını yarı finale yazdırabilmesi için 22 Nisan Çarşamba günü Sivas’ta oynanacak rövanş maçından, 2-0’lık bir skorla veya en az 3 farklı bir skorla galip ayrılması gerekiyor.
Rövanş maçının 3-1 Sivasspor’un üstünlüğü ile sona ermesi halinde kupada finalisti uzatmalar ve eşitliğin sürmesi halinde penaltı atışları belirleyecek. Sivasspor’un 2-0 veya 3-1 dışındaki 2 farklı galibiyetlerinde, kupada finale Fenerbahçe adını yazdıracak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Açılış A.Sami Yen’de

SONRAKİ HABER

Basın özgürlüğü söyleşisi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...