06 Mart 2009 00:00

KAZALARIN NEDENİ YÖNETİM ANLAYIŞI VE POLİTİKALAR

Suçlu THY’nin başında

Paylaş

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da geçtiğimiz hafta yaşanan uçak kazasına ilişkin hazırlanan ön rapor, teknik hatanın insan faktörüyle birleştiğini ortaya koydu. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, uçağın insan faktörüne bağlı olarak uçtuğunu hatırlatarak, çalışanların eğitiminden, huzurlu çalışma ortamına kadar sorumluluğun yönetimde olduğunu belirtti.
Sorularımızı yanıtlayan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, kazanın oluş biçimiyle ilgili yorum yapmak yerine, bu sonucu doğuran nedenlerin sorgulanması gerektiğine dikkat çekti. Cihazın arızalanabileceğini, insanın hata yapabileceğini belirten Ayçin, “Türk Hava Yolları (THY) bir okul değil, siyasi amaçla atanmış kadroların havacılığı burada öğrenmesi bu tür kazalara neden oluyor” dedi.
Uçağın insan faktörüne bağlı olarak uçan bir araç olduğunu vurgulayan Ayçin, “Her koşulda uçuş güvenliğinin ön planda tutulması gereken bir alan. Bu nedenle sektörün yapısına, hizmete uygun insanlar tarafından yönetilmelidir. Bu kadrolar havacılığı bilen değil burada öğrenenlerden oluşunca hata ve yanlış yapacaklar” diye konuştu.
‘ÇALIŞMA BARIŞI YOK’
Kazaların arkasında farklı nedenler aranmasına tepki gösteren Ayçin, 4 yıl önce şirket yönetiminin aldığı yanlış kararlar ve doğabilecek sonuçlarla ilgili yaptıkları açıklamayı hatırlattı. “Pilotların ve kabin görevlilerinin çalıştığı ünitelerde uluslararası standartların göz ardı edildiğini, limitlerin üstünde görevler yüklendiğini, bu durumun faciaya yol açabileceğine dikkat çektik” diyen Ayçin, toplu sözleşmede altyapıyı besleyen önlemleri de kabul ettiremediklerini söyledi.
Ayçin, özellikle uçağın bakım onarım işlemlerini yapan teknik ekibin çalışma koşulları ve işveren baskısıyla çalışma barışını bozan uygulamalarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.
“İşinin erbabı olan insanların müdahaleleri, kasıtlı engellemeler olarak değerlendirildi” diyen Ayçin, bu despot yönetim anlayışıyla çalışma barışının korunmasının mümkün olamayacağını, uçuş güvenliğinin de ‘çalışan’ unsuruna bağlı olduğunu vurguladı.
‘HIZLA TAŞERONLAŞTI, TİCARİLEŞTİ’
THY’de özelleştirme sürecinde çok hızlı bir taşeronlaştırma başladığını dile getiren Ayçin, özellikle THY Teknik AŞ’de taşeronlaşmanın ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı. Ayçin, “Teknik personelin yapması gereken hat bakım işlemlerini, yani teknisyen kadrosunu, uçak altından çekerek buraya asıl işi ‘harekat memurluğu’ olan arkadaşlarımıza hızlandırılmış eğitim vererek, bir personele 5 ayrı şapka giydirerek yapıldı” diye konuştu.
Fazla yolcu taşımak için koltuk aralarıyla oynandığını ve motorların bu yükü kaldıramadığını dile getiren Ayçin; kadrolaşma, yandaşlara iş yaratma ve despot yönetim anlayışına dikkat çekti.
Ayçin, “Tüm bu olumsuzluklardan ortaya çıkan tablo, her geçen gün uçuş emniyetine zarar veriyor. Ön rapor, söylediklerimizi doğrular nitelikte” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERDİ AMA...
Önceki gün Hollanda’nın Lahey kentinde açıklanan kaza ön raporu, Türkiye’de tepkiyle karşılandı. Ancak yabancı basın kazayı, Türkiye basınından farklı yorumladı.
İngiliz The Times gazetesi, “THY pilotları, kaza öncesi arızalı altimetreyi görmezlikten geldi” dedi. The Times haberinde, pilotların altimetredeki arızayı fark ettiğini ancak bunun bir sorun olduğunu görmediğini belirtti. Gazete, bu iddiaların doğrulanması halinde Amsterdam’daki kazanın son 13 ayda pilot hatası nedeniyle yaşanan 4’üncü kaza olacağı ifade edildi. Haberde şöyle denildi: “Müfettişlerin ön raporu, pilotların, Schiphol Havaalanı’na yaklaşırken otomatik sistemlerinin, uçağı tehlikeli düşük bir hıza yavaşlatmasına göz yumduğu yolundaki yaygın teoriyi doğrulattı. Türk uçağının son trajik anlarına ilişkin olarak verilen izah, Türkiye’nin ve bazı yolcuların, uçağı daha büyük bir zarardan koruyan kahraman pilotlara ilişkin anlatımları ile çelişiyor. Kazaya ilişkin ön bulgular, pilotların, uçuşun çoğunda uçakları kontrol eden sofistike elektronik sistemlerine dayanması sonucunda temel uçuş yeteneklerini kaybetmesi tehlikesi konusundaki tartışmaları yoğunlaştıracağı kesin”
‘TEKNİK-İNSANİ HATA’
Hollanda basını ise, pilotların müdahalede geç kaldığını belirtiyor ve kazanın, teknik hatanın insani hatayla birleşmesinin sonucu olduğunu ifade ediyor.
De Telegraaf: Altimetre adlı yükseklik göstergesinin hatasının zamanında düzeltilemediği, kaptan pilotun hataya 100 saniye sonra müdahale edildiği, ancak geç kalındığı belirtildi.
De Volkskrant: “Her şey yolunda gidiyordu, hız hariç” başlıklı haberde, pilotların altimetrenin hatasını gidermede başarılı olamadığı vurgulandı. Aynı hatanın aynı uçakta 2 kez yaşanmasının ise, bu kazaya kadar fark edilemediği kaydedildi.
Trouw: Kazanın nedeninin teknik arıza olduğu belirtilen haberde, “150 metrede müdahale edilmekle geç kalındı” denildi.

Ceren Saran
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Bu defa kadınlar kahveye gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...