08 Mart 2009 00:00

EMD’den azarcı bakana tepki

Ekonomi Muhabirleri Derneği, bir basın toplantısında Bakan Mehmet Şimşek tarafından azarlanan muhabire sahip çıktı

Paylaş

Ekonomi Muhabirliği Derneği(EMD) yaptığı bir açıklama ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in Gaziantep’te yerel basın mensuplarıyla yaptığı bir toplantıda kendisine dolardaki yükseliş hakkında bir soru yönelten muhabiri “Size her gün ekonomik değerlendirme yapmak zorunda mıyım?” sözleri ile azarlamasına tepki gösterdi. EMD yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şu anda tüm dünyayı etkisi altına almakta olan küresel mali krizin yeryüzündeki tüm insanlar tarafından endişeyle izlendiğine dikkat çekilirken, Türkiye’de yaşayan insanların da iş ve gelecek kaygısı ile bu süreci takip ettikleri ve bu krizin Türkiye’ye etkileri konusunda ekonomiden sorumlu insanlardan bilgi edinmek istedikleri vurgulandı.
Türkiye’de yaşayan her vatandaşın bilgi almasının anayasal bir hak olarak teminat altına alındığının ve basın mensuplarının temel görevinin de kamuoyunu bilgilendirmek olduğunun hatırlatıldığı açıklamada “Görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazeteciler her geçen gün başka bir engellemeyle karşılaşmaktadır. Bugün bunun bir örneğini de Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’le yaşamak zorunda kaldık. Şim-şek, bugün seçim bölgesi olan Gaziantep’te görevini yapmak isteyen gazeteci arkadaşlarımıza hak etmedikleri bir tavırla yaklaşım göstermiştir. Hatta, sadece dolardaki yükselişi değerlendirmesini istediklerinde kızarak, “Ben her gün size ekonomik değerlendirme yapmak zorunda değilim’ demiştir. Doların zirve yaptığı, piyasaların alt üst olduğu bir dönemde Hazine’den Sorumlu bir bakanın açıklama yapması zorunludur. Ekonominin Koordinatörü Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in ABD’de olduğu, Maliye Bakanı’nın da rahatsızlığı dikkate alındığında piyasaları sakinleştirmek elbette Şimşek’in sorumluluğudur. Unutulmamalıdır ki seçimle gelip o koltuklara oturanlar, ekonomik değerlendirmeleri gazeteciler için değil vatandaşlarına hesap vermek için yaparlar.” ifadelerine yer verildi.
5 mart günü Gaziantep’i ziyaret eden Mehmet Şim-şek, kentin tarihi mekanlarından Şirehan’da bulunan Sahan Resturant’ta Gaziantep’te faaliyet gösteren yerel medya kurumlarının muhabirleri ile bir araya gelmişti. Bu buluşmada Mehmet Şimşek’e AKP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu ve çok sayıda AKPli de eşlik etmişti. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, toplantının başında sadece yerel basın mensupları ile görüşeceğini belirterek ulusal basın kurumlarının muhabirlerinden salonu terk etmelerini istemiş, bunun üzerine fotoğraf ve görüntü almalarına izin verilmeyen ulusal basın mensupları korumalar eşliğinde salondan çıkarılmıştı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

MEDYATİK

SONRAKİ HABER

Bizdeki kompleksler türlüdür türlü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...