11 Mart 2009 00:00

‘AKP ve CHP’ye gereken cevap verilecek’

DTP’nin Tunceli seçim bürosunu ziyaret ederek destek mesajı veren Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, “AKP ve CHP’nin birbirinden farkı olmadığını; devletçi, tekçi, özgürlüklerin karşısında ve emekçi halkların karşısında olduklarını görüyoruz

Paylaş

DTP’nin Tunceli seçim bürosunu ziyaret ederek destek mesajı veren Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, “AKP ve CHP’nin birbirinden farkı olmadığını; devletçi, tekçi, özgürlüklerin karşısında ve emekçi halkların karşısında olduklarını görüyoruz. Parlamentodaki egemen zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor” dedi.
Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, DTP’nin Tunceli seçim bürosunu ziyaret ederek, bir kez daha DTP’ye destek mesajı verdi. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ve merkez yöneticileri Vedat İlbeyoğlu, İlhan İlbay ve Tunceli il örgütü yöneticileri ile birlikte DTP’nin seçim bürosunu ziyaret eden Tüzel’i, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Belediye Başkan Adayı Edibe Şahin, İl Başkanı Murat Polat ve çok sayıda partili karşıladı.
Tüzel, ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tunceli’de 5 yıldır demokratik ve katılımcı belediyecilik anlayışının halka hizmet etmek için elinden geleni yaptığına dikkat çekti. Demokratik, katılımcı ve halkçı bir belediyecilik anlayışını yeni bir ekibin devralacağını belirten Tüzel, “Beş yıllık deneyimden yararlanarak kent meclisleri, kadın meclisleri ve gençlik meclisleriyle çalışmalara başlanacak. Bunlar başarıldığı takdirde, Türkiye için örnek bir belediye olacak” dedi. DTP’yi destekleyeceklerini biz kez daha vurgulayan Tüzel, “Halk düşmanı politikalar karşısında, emek ve barış güçleri kazansın diyen tüm insanlarımızın, ortaklaşmış bir çalışmayla herkesin gönlünü kazanmak gerekiyor. Ben bu arkadaşlarımızın bunu yapacağına inanıyorum” diye konuştu.
Gündemdeki siyasi gelişmelere de değinen Tüzel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “CHP’nin oy çalabilmek için nasıl Kuran kurslarını savunduğunu ve darbecilere kol kanat gerdiğini görüyoruz. AKP ve CHP’nin birbirinden farkı olmadığını; devletçi, tekçi, özgürlüklerin karşısında ve emekçi halkların karşısında olduklarını görüyoruz. Parlamentodaki egemen zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor. Ülkenin yeni ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı var. Yönetme deneyimi yaşadığımız Tunceli gibi yerleri korumak ve yeniden iyi şeyler yapmak üzere daha hazırlıklı olmamız gerekiyor. Tunceli’de halkın taleplerini karşılamayan CHP’ye gerekli dersi vermemiz gerekiyor.” dedi. (TUNCELİ)
ÖNCEKİ HABER

Şalit görüşmelerinde Türkiye yok

SONRAKİ HABER

GÜL İRAN’A GİDERKEN ABD’Yİ ÖVDÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...