12 Mart 2009 00:00

Birlikte yönetmek için

EMEK Partisi (EMEP) Tuzla İlçe Örgütü seçim çalışmalarını sürdürüyor. Tuzla’nın en yoksul semtlerinden birisi olan Şifa Mahallesi’nde önceki gün halk toplantısı düzenleyen EMEP İlçe Örgütü yoğun ilgiyle karşılaştı.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Tuzla İlçe Örgütü seçim çalışmalarını sürdürüyor. Tuzla’nın en yoksul semtlerinden birisi olan Şifa Mahallesi’nde önceki gün halk toplantısı düzenleyen EMEP İlçe Örgütü yoğun ilgiyle karşılaştı. Ağrılılar Derneği’nde düzenlenen toplantıya EMEP Tuzla Belediye Başkan Adayı Salih Akça, Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu ile EMEP ilçe yöneticileri de katıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantıda soruları yanıtlayan Akça, halkı birlikte değiştirmek ve birlikte yönetmek için mücadele etmeye çağırdı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan EMEP İlçe Başkanı Muhammet Uludağ, yıllardan beri Şifa’da halkla birlikte olduklarını, bu sorunların çözümü için Şifalıların oylarını istediklerini ifade etti.
Daha sonra söz alan Tuzla Belediye Başkan Adayı Salih Akça, 27 yıllık deri işçisi olduğunu, işçilerin kendi kaderlerini kendilerinin değiştireceğini gördüğü için EMEP’ten aday olduğunu ifade etti. “27 yıllık emeğimin karşılığı bir gecekondu bir de emekli maaşı” diye konuşan Akça, her geçen gün işçiler ve emekçiler yoksullaşırken, patronların paralarına para kattığını ifade etti. Akça, Tuzla’nın zenginliklerinin halkın çıkarları için kullanılması, gecekondu yıkımlarının durması, tersanelerde yaşanan ölümlerin durması için Şifa halkının oylarını istediklerini ifade etti.
HALK POLİTİKA YAPMALI
Daha sonra söz alan Sabri Topçu ise EMEP’in omurgasını işçilerin oluşturduğunu dile getirdi. Topçu, “5 yılda bir sizleri hatırlayanlara artık inanmayın. Artık siz politika yapın. Kendi adaylarınızı seçin. Birlikte yönetin” diye konuştu.
Toplantıya katılanların, DTP ile süren ittifak görüşmelerinde neden anlaşma sağlanamadığı, çatı partisi çalışmalarının nasıl gittiği yönündeki sorularını da yanıtlayan Topçu, Tunceli’de partilerinin DTP’yi destekleme kararı aldığını hatırlatarak, çatı partisi toplantılarının ise devam edeceği bilgisini verdi.
Toplantının sonunda Newroz ve 1 Mayıs çalışmalarına şimdiden başlama kararı da alındı.
(İstanbul/EVRENSEL)

DİRENİŞÇİ ADAY

Şifa’da düzenlenen toplantıya Sinter direnişçisi, aynı zamanda EMEP Belediye Meclis Üyesi Adayı Ercan Karaman da katıldı. Direnişleri hakkında bilgi veren Karaman, yıllardır sermaye partilerinin işçiler için bir şey yapmadığını ifade etti. Sürekli yanlarında olduğu ve kendilerini desteklediği için EMEP’ten aday olduğunu söyleyen Karaman, “Kimseye bir vaatte bulunmuyorum. Gelin birlikte değiştirelim, birlikte yönetelim diyorum” diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Ulukent’te seçim manzarası

SONRAKİ HABER

AKP seçim bürosunda devlet yardımı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...