14 Mart 2009 01:00

İsrail’in ‘gönlü alınıyor’


Erdoğan’ın Davos çıkışından sonra ilişkilerin normalleştirilmesi için, Türkiye ve İsrail arasında karşılıklı açıklamalar yapılıyor. Tel Aviv’de, Ulusal Güvenlik Etütleri Enstitüsü’nde düzenlenen bir konferansta açılış konuşması yapan, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, “Yaşadığımız bölgede, İsrail Türkiye’den daha iyi dost bulamaz” dedi. İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad ise “Teröre karşı mücadelede Türkiye’den ders almalıyız” dedi.
‘İsrail’le stratejik ilişkilerinin Türkiye için de anahtar önemde olduğu’ vurgusu yapan Namık Tan, “Bizim stratejik ilişkilerimiz çok sayıda ülkeyle yok, sadece ABD ve İsrail’le var” şeklinde konuştu. Tan, Davos’ ta yaşanan gerginliğe atıfta bulunarak, “Kimin ne dediği konusuna girmek istemiyorum. Bunun artık önemi kalmadı. İleriye bakmamız gerekiyor” dedi. Tan konuşmasında, Hamas’ın da barış sürecine katılması gerektiğini ise utangaçça ifade ederek, “Kabul edilemez şeyler yaptıklarını biliyoruz, ama yine de barış sürecine dahil olmaları gerekir” dedi.
İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad da “Türkiye, Suriye’ye Türkçe konuşmayı öğretti” şeklinde konuştu. Gilad, Suriye’nin PKK’ye ev sahipliği yaptığını savunarak, “Türkiye’nin sabrı taştı. Suriye’ye, Türkiye aleyhindeki teröre her türlü desteği kesmeleri gerektiğini çok açık biçimde belli ettiler. Biz de bundan ders alsak iyi olur” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et