16 Mart 2009 00:00

Sungurlu’da 8 Mart coşkusu

8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Çorum’un Sungurlu ilçesinde Eğitim Sen Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen coşkulu bir şölenle kutlandı.

Paylaş

8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Çorum’un Sungurlu ilçesinde Eğitim Sen Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen coşkulu bir şölenle kutlandı.
8 Mart için günler öncesinden hazırlık yapan Sungurlu Eğitim Sen Temsilciliği, 400 kişinin katılımı ile başarılı bir organizasyona imza attı. Sungurlu Özgürler Düğün Salonu’nda yapılan etkinlikten önce salonda resim sergisi açıldı. Sendika Üyeleri Resim Öğretmenleri Aynur Kızılkaya ve Ferdane Koç tarafından yapılan resimlerden oluşan sergi, geceye gelenler tarafından beğeniyle gezildi.
KRİZE, ŞİDDETE, SAVAŞA KARŞI
Gecenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Sungurlu Temsilcilik Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Kemeç, 2009 yılının 8 Mart’ında kadınların alanlara ‘krize, şiddete ve savaşa karşı’ şiarıyla çıktığını anımsattı.
Ekonomik krizde ilk işten atılanların kadınlar olduğunu, işsizliğin emekçi ailelerde neden olduğu huzursuzluk ve acıları da bir anne, bir eş olarak en çok kadınların yaşadığını ifade eden Nermin Kemeç; “Burjuva kapitalist sistem kadını bir cinsel obje haline getirip metalaştırarak, aile içi şiddet, cinsel taciz, tecavüz ve ‘namus cinayeti’ biçiminde kadın bedenine yönelen şiddetin kaynaklarını her gün yeniden üretmektedir” dedi.
Nermin Kemeç’ten sonra söz alan Eğitim Sen Sungurlu Temsilcisi Asker Akyol da, konuşmasında yerel yönetim seçimlerine dikkat çekti. Toplumun belediye seçimlerine yoğunlaştığı bu günlerde belediye yönetimlerini almak isteyen kesimlerin halkın yaşadığı sorunları unutturmaya çalıştığını kaydeden Akyol; “Sanki kendileri belediyelerde yönetimlere geldiklerinde insanların yaşadığı sorunlardan kurtulacakmış gibi bir yanılsama yaratıyorlar” diye konuştu.
Akyol, emekçilerin, her türlü yalana karşı yerel yönetimlerde demokratik ve halkçı belediyecilik talepleri ile yerellerden başlayarak örgütlenmeleri ve mücadele etmeleri gerektiğini belirtti. (ÇORUM)
ÖNCEKİ HABER

SUYUN BAŞINI SAVUNMAK iÇiN

SONRAKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...