17 Mart 2009 00:00

Kırıklar Cezaevi’nde açlık grevi

İZMİR 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Misbah Aktaş, “İşkence, kötü muamele ve hak ihlallerine son verilmesi” talebi başta olmak üzere bir dizi talep için açlık grevine başladı.

Paylaş

İZMİR 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Misbah Aktaş, “İşkence, kötü muamele ve hak ihlallerine son verilmesi” talebi başta olmak üzere bir dizi talep için açlık grevine başladı.
Daha önce de 9 Eylül-28 Ekim 2008 tarihleri arasında açlık grevi yapan Misbah Aktaş, sağlığı ile ilgili kritik bir noktaya gelmiş, cezaevi yetkililerinin, “Uygulanan izolasyona son verileceği, durumunun iyileştirileceği” konusundaki kabulleri ile 50. gününde açlık grevine son vermişti.
Misbah Aktaş, yetkililerin verdiği sözlerin yerine getirilmesi bir yana cezaevinde yaşadığı işkence, kötü muamele ve hak ihlallerinin arttığını dile getirerek, ÇHD İzmir Şubesi’ne başvurdu.
Aktaş’ın diğer talepleri arasında, “45/1 Nolu genelge uyarınca tanınmış 10 saatlik sohbet hakkının kullandırılması”, “Cezaevi içinde yerleşim yerinin önceki haline çevrilmesi”, “Ziyaretçilerine yönelik keyfi ve rahatsız edici uygulamalara son verilmesi ve ziyaret günlerinin değiştirilmesi” bulunuyor.
12 Mart 2009’dan itibaren süresiz açlık grevine başladığını bildiren Aktaş, ÇHD’ye yaptığı başvuruda, son 3 ay içinde altı kez hücre hapsi, onlarca telefon ve iletişimin araçlarından men cezası, ortak etkinliklerden men cezası ve 45 gün ziyaretçi kabulünden men cezası aldığını bildirdi. Aktaş ayrıca, almış olduğu beş hücre cezası karşılığı kesintisiz 55 gün hücrede tutulduğunu, şu an 1 aylık ortak etkinliklerden men cezasını çekmekte olduğunu, bunun bitmesiyle 10 günlük hücre hapsi cezasının infazının başlayacağını belirtti.
ÇHD İzmir Şubesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, uygulamaların işkence yasağının ihlali olduğuna dikkat çekildi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İdamdan 26 yıl sonra mektubu geldi

SONRAKİ HABER

Nurtepe’den ‘polis’ geçti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...