18 Mart 2009 00:00

Hacizlik işçi bir de işinden oluyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, kredi kartı borçlarından dolayı haciz yazısı gönderilen işçilerin, işverenler tarafından tazminatsız işten çıkarılmaya başlandığını belirtti.

Paylaş

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, kredi kartı borçlarından dolayı haciz yazısı gönderilen işçilerin, işverenler tarafından tazminatsız işten çıkarılmaya başlandığını belirtti. Kaya, kart borçlarında en kritik noktaya gelindiğini, bu konuda hükümetin acilen adım atmasını beklediklerini söyledi.
Nazım Kaya, kredi kartı borçlarının işten çıkarma için gerekçe olarak gösterilmeye başlandığını da iddia ederek, şunları kaydetti: “Kredi kartı borçlarından dolayı çalıştığı yerlere haciz yazısı gönderilen işçiler, işverenler tarafından tazminatsız işten çıkarılmaya başlandı. Tüketiciler Birliği’ni ve mali müşavir olarak beni arayan birçok kişi, bu şikayetini dile getiriyor. Haklarını nasıl arayabileceğini, nereye dava açması gerektiğini, en azından tazminatını ne şekilde alabileceğini soruyor. Biz de elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz, yönlendiriyoruz. İşverenler, kredi kartı borcu yüzünden gelen haciz yazısını gerekçe gösteriyor. İşsizliğin ciddi boyutlara ulaştığı bir dönemde bu şekilde tazminatsız işten çıkarmalar daha kötü sonuçlar doğurur.”
BAŞBAKAN’A TEPKİ
Öte yandan, Başbakan Erdoğan’ın kredi kartı mağdurlarına ilişkin sözlerine tepki gösteren TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, “Erdoğan, tüketicinin sorunlarına sırt dönmekle kalmıyor, bir de tüketicileri ‘dolandırıcı’, ‘sahtekar’ ilan ediyor” dedi.
TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, dün ASMMO’da bir basın toplantısı düzenleyerek Başbakan Erdoğan’ın kredi kartı mağdurları için sarf ettiği “Kusura bakmasınlar, ciddi bir haksızlık var. Nasıl oluyor da mağdur oluyor? Benim insanım dürüsttür, dürüstlüğü sever, dürüst olanın yanındadır” sözlerine tepki göstererek, “Öncelikle Sayın Başbakan’ın bu ‘sorumsuz’ ve hakaret içeren yaklaşımını şiddetle kınıyoruz” dedi.
Çetin, Başbakan’ın “Parayı sınırsız kullanıyorsun ondan sonra ödemiyorsun” sözlerine tepki göstererek, Erdoğan’ın tüketicilere yüksek sesle hakaret etmesinin bir suçluluk psikolojisinin yansıması olduğunu ifade etti. Başbakan’ın iktidarda olduğu 2003 yılında takipteki tüketici sayısı 3,5 bin iken şimdi bu sayının 1 ,5 milyona çıkmasının hükümetin politikaları ile ilgili olduğunun altını çizen Çetin, ‘Sizi rahatsız eden artıştaki hükümetinizin payı mı” diye sordu. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bursa’da sentetik firmalarının yarısı kapandı

SONRAKİ HABER

Anadolu Aslanları paketi yeterli bulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...