18 Mart 2009 00:00

DTP heyeti, Emek Partisi’ni ziyaret etti

Emek Partisi’ni ziyaret eden DTP Seyhan Belediye Başkan Adayı Mustafa Avcı, DTP il başkanı ve il yöneticileri...

Paylaş

Emek Partisi’ni ziyaret eden DTP Seyhan Belediye Başkan Adayı Mustafa Avcı, DTP il başkanı ve il yöneticileri, EMEP’e seçimlerde başarılar dileyerek, seçim öncesi yakalanamayan birlikteliğin seçimlerden sonrası yakalanmasını dilediklerini belirttiler.
‘KESK KONGRELERİ VE TUNCELİ ETKİLİ OLDU’
DTP Seyhan Belediye Başkan Adayı Mustafa Avcı emek ve demokrasi güçlerinin seçim ittifak çalışmalarında en önemli eksikliğin EMEP ile DTP’nin birlik sağlayamaması olduğunu söyledi. İttifak sağlanamamasında, geride bırakılan KESK kongresinin ve Tunceli sorununun belirleyici etkisi olduğunu söyleyen Avcı, “Tunceli’de adayın kim olacağı ve hangi partinin çatısı altında seçimlere girileceği çok tartışılmış, herkes dikkatini oraya vermiş ve bu, diğer yerlere yansımıştır. Çözülmez bir sorun değildi. Ancak çözemedik. Bu genel ittifaklara yansıdı. Kırılmalar, dökülmeler oldu. Bunu onarmalıyız ve toparlamalıyız” dedi. Gelinen durumun kendileri açısından da onaylanacak bir durum olmadığını belirten Avcı, “Biz EMEP ile ittifaka stratejik yaklaşıyoruz. Seyhan’da, Yüreğir’de niye EMEP’le DTP birlikte çalışmasın? Çukurova ilçesinde EMEP ile DTP niye ayrı ayrı seçime girsin? Umarım merkezi olarak da değerlendirmeler yapılıyordur, seçimlerden sonra da oturulup konuşulmalıdır” dedi.
‘DTP’NİN TUTUMU BİRLİĞİ ENGELLEDİ’
Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek ise emek, barış ve demokrasi güçlerinin geniş platformunun oluşması için gayret gösterdiklerini belirterek, “Halk güçlerinin birleşmesi dışında bir çıkar ve beklenti içinde olmadık” dedi. Demokratik Alevi hareketini, Arap emekçilerinin ileri kesimlerini, demokratik Kürt hareketini ve emek hareketini birleştirme çabası ile hareket ettiklerini söyleyen İmrek, “Ancak tek başımıza bizim çabamız yeterli olmadı. DTP, bu çaba ve yaklaşıma uygun hareket etmedi. DTP ile üç seçimdir sağlanan birlik, bu dönem DTP’den kaynaklı gerçekleşmedi. Çatı partisi çalışmasını güçlendirecek bir yaklaşım sergilenmedi. Dar yaklaşımlar ve çatı partisi çalışmasına karşı çıkanların önemsendiği bir yaklaşım geliştirildi” şeklinde konuştu. “İttifakımız stratejik deniliyor ama DTP’nin seçim taktiği bu stratejiye hizmet etmedi. Çukurova ilçesinde seçimlere girmeyeceğini söyleyen ve EMEP’i destekleyeceğini belirten DTP’nin son gün orada seçime girmesi, aday çıkarması, şık olmadı. Demokrasi ve barış güçlerinin birliğine yakışmadı” diyen İmrek, tüm eksikliklere ve DTP’nin yanlışlarına rağmen daha önce açıkladıkları gibi Seyhan, Ceyhan, Yüreğir ve Büyükşehir’de DTP’yi destekleyeceklerini ve DTP’nin adaylarına oy vereceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Seçim yasakları yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

BÜYÜKANIT: BU MEDYA YAPISIYLA BUGÜN DARBE YAPILIR MI?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...