18 Mart 2009 00:00

Deplasman golcüleri

TRABZONSPOR’un golcüleri Gökhan Ünal ile Umut Bulut, Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki maçlarda gol atmakta zorluk çekiyorlar.

Paylaş

TRABZONSPOR’un golcüleri Gökhan Ünal ile Umut Bulut, Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki maçlarda gol atmakta zorluk çekiyorlar.
Ligde 24. hafta geride kalırken Gökhan iç sahada 4 maçta, Umut ise 3 maçta gol atma başarısı gösterebildi. Gökhan, ligdeki 9 golünün 5’ini iç sahada, Umut Bulut ise 9 golünün 3’ünü kendi evlerinde yaptıkları maçlarda kaydetti.
Golcü oyunculardan Gökhan Ünal, ligin ikinci yarısında Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki 4 maçta taraftarlarına gol sevinci yaşatamadı.
En son ligin 16. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Eskişehirspor ile yapılan maçta 2 gol atan bordo-mavili futbolcu, 8 hafta önce sahasında gol kaydetmişti.
Umut Bulut ise ikinci yarıda 4 maçta sadece bir gol kaydetti. Bordo-mavili futbolcu, ligin 19. haftasındaki Ankaragücü maçında takımının galibiyet golünü atmıştı.
DIŞARDA DAHA BAŞARILILAR
Gökhan ve Umut’un ligin ikinci yarısındaki iç sahada sergiledikleri düşük performans dikkat çekerken bordo-mavili takım, zirve yarışını etkileyecek bu karşılaşmalarda önemli puanlar yitirdi.
Karadeniz ekibi, sahasındaki son 3 lig maçında 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alırken zirve yolunda 8 puan kaybetti.
Golcü oyuncular iç sahadaki düşük performanslarına karşın deplasmanda tam tersi bir grafik sergilediler.
İkinci yarıdaki 3 deplasman maçı oynayan Karadeniz ekibinde, 2-0’lık Ankaraspor maçında Gökhan ve Umut 1’er gol atarken 1-1’lik Beşiktaş maçında Gökhan, 1-0’lık Antalyaspor maçında da Umut 1 gol kaydetti.
Gökhan ve Umut deplasmanda attıkları gollerle bordo-mavili takıma ikinci yarıdaki 3 deplasman maçında 2 galibiyet, 1 beraberlik ile 7 puan kazandırdı.
Trabzonspor, bu sezon deplasmanlarda iç sahaya göre daha fazla puan topladı. Ligde 24. hafta sonunda iç sahada 12 maçta 22 puan ile 5. sırada yer alan Trabzonspor, dış sahada ise 12 maçta 24 puan ile en fazla puan toplayan takım oldu.
YANAL: DESTEK OLMALIYIZ
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, çok sayıda net gol pozisyonu ürettiklerini ancak bunun karşılığını elde edemediklerini belirtti.
Gökhan ve Umut’un takımda en fazla gol atan oyuncular olduğunu ve gol yüklerini çektiğini ifade eden Ersun Yanal, ‘’Oyuncularımıza destek olmalıyız. Onların şevklerini kıracak halimiz yok. Herkes onların yanında olmalı ki bu durum aşılabilsin’’ diye konuştu.
YATTARA BAŞLIYOR
Bu arada Süper Lig’de hafta sonu deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak Trabzonspor bu maçın hazırlıklarını sürdürürken, hastalığı dolayısıyla Galatasaray maçında forma giyemeyen Yattara’nın da idmalara başlayacağı açıklandı. Gineli futbolcunun idmanlarda göstereceği performansa göre Gaziantepspor maçında oynayıp oynamayacağına, teknik heyetin karar vereceği belirtildi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

San Antonio Spurs’a darbe

SONRAKİ HABER

Çeyrek final bileti için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...