19 Mart 2009 00:00

Bu da oldu!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde eşi benzeri görülmeyen bir olay yaşandı.

Paylaş

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde eşi benzeri görülmeyen bir olay yaşandı. Ramazan Çayır’ın kaçak olduğu gerekçesiyle kömürüne el koyan AKP’li Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından oy için halka dağıtıldığı iddia edildi.
İddianın sahibi Ramazan Çayır, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüşmek istediğimiz Battalgazi Belediye Başkanı, AKP Belediye Başkan Adayı Gürkan, iddiaları yalanlayarak, ortalığı karıştırmamak için konuşmayacağını söyledi.
Olayı gazetemize anlatan Ramazan Çayır, Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından el konulan kömürü yediemine teslim ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “1 ay kadar önce fark ettim ki kömür yerinde değil. Belediye başkanının sonra dağıttığını duydum. ‘Ben kömürümü yediemin olarak size teslim ettim siz nasıl dağıtırsınız’ dedim. ‘Ben dağıtırım’ dedi. ‘Sen git bildiğin yere şikayet et’ dedi bana. Kaçak olduğu için belediye el koydu kömürüme. Çevre müdürlüğü geldi baktı yediemin olarak bunlar teslim aldı. O da aldı vatandaşa oy için dağıttı bunu. Hem benim kömür kaçak diye tutuyor hem de alıp bunu vatandaşa dağıtıyor.”
Belediye tarafından kömür dağıtılanlardan Hanım Temel, kendilerine kömür dağıtıldığı iddialarını doğrulayarak, oğlunun getirilen 5 torba kömürü götürüp belediyeye yeniden bıraktığını söyledi.
Derya Karaçoban
ÖNCEKİ HABER

Gün TV’ye 12 gün kapatma

SONRAKİ HABER

Newroz kutlamaları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...