20 Mart 2009 00:00

ev işsizleri!

Gün geçmiyor ki bilgi dağarcığımıza yeni yeni şeyler eklenmesin! Gün geçmiyor ki siyaseten yıllardır kafa yorduğumuz bazı konular hakkında çok önemli bilgiler elde etmeyelim! Marx’ın Kapital’ini ilk okumaya başladığımda henüz 19 yaşındaydım ve doğrusu kitabı gördüğümde korkmuşum!

Paylaş

Gün geçmiyor ki bilgi dağarcığımıza yeni yeni şeyler eklenmesin! Gün geçmiyor ki siyaseten yıllardır kafa yorduğumuz bazı konular hakkında çok önemli bilgiler elde etmeyelim! Marx’ın Kapital’ini ilk okumaya başladığımda henüz 19 yaşındaydım ve doğrusu kitabı gördüğümde korkmuşum! Hayır, okuyup anlamayacağımdan değil ama düşürüp bir yerimi kıracağım endişesi bende her zaman olmuştu! Oysa günümüz siyasetçileri sağ olsun yeni nesli bu tür tehlikelerden korumak adına elinden gelen her şeyi yapıyorlar!
Bu gün artık siyaseti ve dolayısıyla ekonomiyi anlamak ve kavramak adına öyle kalın kalın kitaplar okumaya ihtiyaç yok! Nasılsa birileri çıkıp bizim yıllardır kafa yorduğumuz konular hakkında son derece anlaşılır ve sade bir dil ile gerekli açıklamaları yapıyorlar!
Tıpkı Devlet Bakanı Mehmet Şimşek gibi! Mehmet Şimşek Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneğince düzenlenen “Küresel Mali Kriz ve Türkiye Ekonomisi” konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’deki işsizliğin asıl sebebini açıklamış:
- Kadınlar!
İşte bütün mesele bu! Evet, bu ülkede kriz var ama bu işsizliğin sebebi sadece kriz değil! Ya ne öyleyse? Kadınlar! Ev kadınları!
- Hanımefendi iyi günler. Biliyorum gereksiz bir soru ama bunu size sormak zorundayım! Acaba zahmet olmazsa bize kendinizi tanıtır mısınız?
- Ben krize kadar ev hanımıydım beyefendi ama krizden sonra ev işsizi oldum!
- Nasıl yani?
- İş arıyorum beyefendi, bunda anlamayacak ne var!
Aslına bakılırsa aynı mantıkla gidilirse cinsel istismarın sebebini bulmak da çok kolay! Örneğin günün birinde bir bakanın yada milletvekilinin ağzından bu konu hakkında şöyle cümleler duyulursa şaşırmamak gerekir:
- Kadınlara karşı yapılan cinsel istismarın asıl sebebi yine kadınlardır!
- Nasıl yani?
- Bu kadar çekici olmasalardı kardeşim!
Ya çocuklar ve gençler! Onların işsizliğin artmasında hiç mi günahı yok! Bence en az kadınlar kadar onların da payı var! Göz açıp kapanıncaya kadar büyüyorlar! Hele öyleleri var ki henüz 18’ine gelmeden çoluk çocuğa karışıp hayata atılıyorlar! Bu da tabi ki işsizlik oranın yükselmesine sebep oluyor! Oysa büyümeseler hep baba parası yeseler...
Diyelim ki bu ülkede işsizliğin sebebi sadece kriz değil! Ve diyelim ki kriz sadece bu sayıyı artırıyor! Madem öyle Başbakan neden “3 çocuk yapın” diyor! Hoş “3 çocuk yapın” açıklamasının üzerinden çok geçmedi ama siz asıl bu söze uyup da çocuk yapanların çocukları büyüdüğünde görün. Görün bakın bu sayı ne kadar artıyormuş!
ÖNCEKİ HABER

F.Bahçe, Bursa önünde

SONRAKİ HABER

Tuzla’da yıkımın gölgesinde tiyatro şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...