23 Mart 2009 00:00

Ne açgözlüler değil mi?

İNGİLTERE’de Telegraph’ta yayınlanan bir habere göre “toplam ağırlıkları neredeyse yarım tonu bulan Chawner ailesi, çalışamadıklarını iddia edip engellilere verilen devlet yardımlarıyla geçiniyor”.

Paylaş

İNGİLTERE’de Telegraph’ta yayınlanan bir habere göre “toplam ağırlıkları neredeyse yarım tonu bulan Chawner ailesi, çalışamadıklarını iddia edip engellilere verilen devlet yardımlarıyla geçiniyor”. Haberin devamı şöyle: “Hayatlarında hiç diyet yapmayı denemeyen bu ailede en az 11 yıldır tek bir kişi bile çalışmıyor. Bahaneleri ise hazır: Çalışamayacak kadar şişmanız...”
Vergilerini ödeyenlerin vergilerinden onlar için yıllık 22 bin sterlin ödeme ayrılıyor. Oysa ki İngiltere’de yaşayan Chawner ailesi, bu sosyal yardımın sofrayı bile donatmaya ucu ucuna yetmesinden şikayetçi. tek dertleri ise: “acaba bugün ne yesek?” Chawner ailesi, çalışmadan yaşıyor, şişmanladıkça şişmanlıyor. Bundan sonrası için de çalışmaya niyetleri yok. “Hiç diyet yaptınız mı” sorusuna aileden hiç kimse cevap veremiyor. Aile bireylerinin gün boyunca yaptıkları tek şey televizyon izlemek. Chawner ailesinin sofralarından etli yemekler hiç eksik olmuyor ve gün boyunca cips ve çikolata atıştırıyorlar. Bu haber bizim basında da çıktı. İngiltere’deki okur bu yazıyı okuyunca nefsine hakim olamayıp şişmanlayan, üstelik halkın vergileriyle geçinen aileden muhtemelen nefret edecektir. Ama yurttaşlara sağlanan geçim yardımını artık yük olarak görmeye başlayan Avrupa ülkelerinde ve ABD’de böyle yöntemlere çok sık başvuruluyor. Bekar anneler, uzun süre iş bulamayanlar ve göçmenlerin haksız yere devlet yardımı aldıkları işlenerek sosyal haklardaki kısıntılar haklı çıkarılabiliyor. Doktorlar obezlere bakmayı reddediyor, çünkü tedavileri masraflı. Vatandaşın vergisiyle semirdikleri ima edilen aileye nefret duyması bekleniyor okurdan.
Ne açgözlü bir aile diye düşündünüz değil mi? Ya sosyal hakları biraz daha kısıtlamak için bu ucuz numaraya başvuran basın ve devlet? Onlar daha mı insaflı? (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Casus kameralara kısıtlama

SONRAKİ HABER

MİNERVANIN BAYKUŞU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...