24 Mart 2009 00:00

Hadi bakalım sıkıysa yakala bunu da

AVUSTRALYA'da Barry Faulkner adlı 59 yaşındaki adamın, 1968'den bu yana 50'yi aşkın sahte kimlikle insanları dolandırdığı ortaya çıktı.

Paylaş

AVUSTRALYA'da Barry Faulkner adlı 59 yaşındaki adamın, 1968'den bu yana 50'yi aşkın sahte kimlikle insanları dolandırdığı ortaya çıktı. İlk olarak 1968 yılında Royal Brisbane Hastanesi'nde sahte diplomayla doktorluk yaparken yakalanan Faulkner'ın, 'kariyeri' boyunca Amerikan Hava Kuvvetleri'nde görevli bir yarbay, Amerikan Deniz Kuvvetleri'nde görevli bir asker, CIA ajanı, jinekolog, Olimpiyat Komitesi yetkilisi, Monkees rock grubunun üyelerinden Mike Nesmith gibi pek çok farklı kimliğe büründüğü ve kendisini 5 farklı havayolu şirketinde çalışan pilot olarak tanıttığı belirtiliyor. Son olarak kendisini Sydney Uluslararası Havalimanı'nda eski bir FedEx çalışanı olarak tanıtan Faulkner'ın kurbanlarına, gümrükte ele geçirildiğini öne sürdüğü sahte ürünler satarken yakalandığı bildirildi. Çeşitli psikolojik sorunları olduğu söylenen Faulkner'ı 1 yıl hapis cezasına çarptıran hakim, aynı suçtan yeninden yakalanması halinde Faulkner'a daha ağır bir ceza verileceğini kaydetti. ABD'de 1960'larda değişik kimliklere bürünerek milyonlarca dolarlık dolandırıcılık yapan Frank Abagnale Jr. da FBI tarafından uzun bir kovalamacanın ardından yakalanmıştı.
Abagnale Jr, suç hayatı boyunca pilot, doktor, avukat, gizli ajan gibi kimliklere bürünmüştü. Abagnale Jr'ın hayatı 2002 yılında 'Catch Me If You Can' (Sıkıysa Yakala) adlı filme konu oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Aaa ne kadar ucuz bir araba

SONRAKİ HABER

Uzaya çöp atmak yassahtır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...