24 Mart 2009 00:00

Bülent Korkmaz zorlanıyor

SON dönemlerde aldığı sonuçlarla eleştirilmeye başlanan Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz’in istatistikleri, genç teknik adamın kariyeri boyunca galibiyet almakta zorlandığını ortaya koyuyor.

Paylaş

SON dönemlerde aldığı sonuçlarla eleştirilmeye başlanan Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz’in istatistikleri, genç teknik adamın kariyeri boyunca galibiyet almakta zorlandığını ortaya koyuyor.
Galatasaray’da göreve başladıktan sonra ilk 3 maçını kazanan, ancak son 4 maçında galibiyet yüzü göremeyen Bülent Korkmaz’ın istatistikleri ilginç bir gerçeği ortaya koyuyor.
Michael Skibbe’nin görevine son verilmesinin ardından büyük umutlarla göreve getirilen Bülent Korkmaz’ın daha önceki kariyeri pek parlak değil. Genç teknik adam daha önce çalıştırdığı kulüplerin hiçbirinde yüzde 50 galibiyet ortalamasını yakalayamadı.
Süper Lig’de daha önce Kayseri Erciyesspor, Bursaspor ve Gençlerbirliği’ni çalıştıran Bülent Korkmaz, başarılı bir istatistiğe sahip olamadı. Bu üç takımda toplam 45 maça çıkan Bülent Korkmaz 15 galibiyet, 14 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı.
Yüzde 33’lük bir galibiyet oranıyla Galatasaray’ın başına geçen Bülent Korkmaz, Sarı-kırmızılı ekibin başında bugüne kadar çıktığı 7 maçta ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak, yine yüzde 50 galibiyet yüzdesine ulaşamadı. Süper Lig’de toplam 52 maça çıkan ve 18 galibiyet, 16 beraberlik ve 18 mağlubiyet alan Bülent Korkmaz, yüzde 34.6 galibiyet oranı tutturabildi. Galatasaray’ın başında eleştirilmeye başlanan Bülent Korkmaz’ın çalıştırdığı takımlardaki galibiyet oranları şu şekilde:
“Kayseri Erciyesspor: 22 maç (9 galibiyet, 7 beraberlik, 6 mağlubiyet), yüzde 40.9 galibiyet yüzdesi Bursaspor: 10 maç (2 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyet), yüzde 20 galibiyet yüzdesi Gençlerbirliği: 13 maç (4 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet) yüzde 32.5 galibiyet yüzdesi
Galatasaray: 7 maç (3 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet) yüzde 42.8 galibiyet yüzdesi”
LINCOLN İZİNSİZ GİTTİ
Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Casio Lincoln, izinsiz olarak ülkesine giderek sarı-kırmızılı kulüpte yeni bir krize neden oldu.
Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan dolayı G.Saray’da futbolculara 2 günlük izin verilirken, Lincoln ise dün izinsiz olarak İstanbul’dan ayrıldı. Son dönemde Bülent Korkmaz’la yaşadığı sorunlarla gündeme gelen ve Eskişehirspor maçında yedek oturtulan Lincoln’ün, izin talebi reddedilmesine karşın ülkesine gittiği öğrenildi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bursaspor hedef büyüttü

SONRAKİ HABER

A Milliler İspanya’ya gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...