24 Mart 2009 00:00

AKP’li başkana karşı çıkmanın cezası dayak

Bir süre önce AKP Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın makamından kovduğu iddia edilen balıkçı vatandaş, dün sokak ortasında saldırıya uğrayarak darp edildi.

Paylaş

Bir süre önce AKP Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın makamından kovduğu iddia edilen balıkçı vatandaş, dün sokak ortasında saldırıya uğrayarak darp edildi.
Cemal Yavuzer adlı vatandaş, bir süre önce Halil Bakırcı’nın makamına iş istemek için gittiğini, ancak Bakırcı’nın, kendisini, ‘Git banka soy’ diyerek makamından kovduğunu iddia etti. Yavuzer, bu olayı medyaya yansıttığı için Bakırcı’nın adamları tarafından saldırıya uğradığını savundu.
Yavuzer, gelişmeleri şöyle anlattı: “Ben Orta Cami’nin orada balık satıyordum. ‘Halil Bakırcı da camideymiş, camiden çıkacak. Seni burada balık satarken görmesin’ dediler. Ben de ‘Zabıta değilsin neden karışıyorsun?’ dedim. ‘Burada sana balık sattırmazlar, bunun bedeli ağır olur’ denilerek daha önce de tehdit edilmiştim. Ben de gerçekleri söylediğimi ve kimseden korkmadığımı söyledim.”
Beş-on kişinin balık satarken kendisine saldırdığını söyleyen Yavuzer, “Kulağımı patlattılar, beş on kişi durup dururken saldırdı bana. Dudağımı da patlattılar. Kulağımın arkasında anahtar kırıldı kaldı; ameliyatla aldılar” dedi.
Sadece ekmeğinin peşinde olduğunu ifade eden Yavuzer, “Belediye başkanına yazıklar olsun. Halkı birbirine düşürüyor” şeklinde konuştu. (RİZE)
Gençağa Karafazlı/ Musa Yazıcı
ÖNCEKİ HABER

Sorunlar çığ gibi büyüdü

SONRAKİ HABER

Benzine yine zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...