24 Mart 2009 00:00

Sorunlar çığ gibi büyüdü

Tunceli Mazgirt’te Emek Partisi Belediye Başkan Adayı Tekin Türkel, Mazgirt’in sorunlarının CHP döneminde başladığını söyledi.

Paylaş

Tunceli Mazgirt’te Emek Partisi Belediye Başkan Adayı Tekin Türkel, Mazgirt’in sorunlarının CHP döneminde başladığını söyledi. AKP döneminde ise sorunların çığ gibi büyüdüğünü, adeta kangrene dönüştüğünü belirten Türkel, “Alt yapı sorunu var, yol sorunu var, su başlı başına büyük bir sorun haline geldi” diye konuştu.
Bugüne kadar yaşlı insanların ve çocukların rahat edebilecekleri ortamların sağlanmadığını anlatan Türkel, “İktidar nimetlerini kullanacağını söyleyerek halkı kandıran AKP’li belediye hiçbir yatırım yapmadığı gibi, halen çalışan işçilerin ve memurların maaşlarını doğru dürüst ödemedi. İlçenin tek oteli olan belediyeye ait yapı çalışanların maaşını ödemek için milli eğitime öğretmen evi olarak satıldı” diye konuştu.
KÖYÜ ANDIRIYOR
Bugüne kadar seçilenlerin Mazgirt’i geliştirmek için değil küçültmek için çaba gösterdiklerini anlatan Türkel, “Mazgirt şu anda bir köyü andırmaktadır. Ne kanalizasyonu, ne yolları, ne de suyu yeterli değildir” dedi.
KAYNAKLAR DOĞRUDAN HALKA AKACAK
“Emek Partisi olarak seçilmemiz halinde Mazgirt’in kaynaklarının Mazgirt halkına doğrudan akmasını sağlayacağız. Bizler halkla birlikte yöneteceğiz” diyen Türkel, kent meclisleriyle belediyenin sorunlarını çözeceklerini ifade etti. Mazgirt’i turizmle tanıştıracaklarını kaydeden Türkel, “Başta Mazgirt Kalesi, Elti Hatun Türbesi, Elti Hatun Cami, Çoban Baba Türbesi, Kale Köyü Kalesi, Bağın Kalesi ve kaplıcalarını, Kırklar’ın restorasyonunun yapılması için mücadele edeceğiz” dedi.
AKPAZAR HARABEYE ÇEVRİLDİ
Mazgirt’e bağlı Akpazar beldesinde Emek Partisi’nden belediye başkanlığına aday olan Ali Ateş ise “Bizler belediyecilik anlayışımızı mahalle mahalle, kahve kahve, sokak sokak, köy köy gezerek halka anlatmaktayız” dedi. Akpazar’ın geçtiğimiz dönem AKP’nin belediyecilik anlayışıyla yönetildiğini anlatan Ateş, beldeye bağlı köylere doğru dürüst hiçbir hizmetin gitmediğini belirtti.
ALT YAPI DA ÜST YAPI DA SIFIR
Akpazar’ın da harabe bir halde olduğunu söyleyen Ateş, bölgenin alt yapısının da üst yapısının da sıfır denecek durumda olduğunu kaydetti.
Bu sorunları çözmek amacıyla Akpazar Belediye Başkanlığı’na talip olduklarına dikkat çeken Ateş şöyle konuştu: “İnsan ayrımı yapmadan belediyeye bağlanmış köylere hizmet götürmek için mücadele edeceğiz. Taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerimizin sorunlarına kalıcı çözümler yaratmak için mücadele edeceğiz. Seçilmem durumunda genciyle, yaşlısıyla, kadını ile, Alevi’si ile Sünni’siyle belediyeyi halka açık hale getireceğiz.” (TUNCELİ)
ÖNCEKİ HABER

BÜTÇE RANTÇILARA AKIYORDU

SONRAKİ HABER

AKP’li başkana karşı çıkmanın cezası dayak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...