24 Mart 2009 00:00

25 yıldır yol bekliyorlar

MUĞLA’nın Yatağan İlçesine bağlı asırlık çam ormanlarıyla kaplı Mesken köyünde yaşayanlar, yollarının 25 yıldır yapılmamasını eylem yaparak protesto ettiler.

Paylaş

MUĞLA’nın Yatağan İlçesine bağlı asırlık çam ormanlarıyla kaplı Mesken köyünde yaşayanlar, yollarının 25 yıldır yapılmamasını eylem yaparak protesto ettiler.
‘Yol yoksa oy da yok’ ve ‘Durmak yok ama yürüyecek yol da yok’ yazılı pankartlar taşıyan köylüler, çamurlu ve taşlarla kaplı köy yolunda kazma kürek çalıştılar. Köylülerden Abdullah Ballı, her seçim öncesinde yollarının yapılacağı sözünün verildiğini belirterek, “Bu seçimde yol yoksa oy da yok. Seçime kadar yolumuz yapılmazsa sandığa gitmeme kararı aldık” dedi.
YAYLADAKİ VİLLANIN YOLU ASFALTLANYOR
“Her seçim öncesinde yol yapma vaadi ile köyümüze gelerek oy isteyenlere tam 25 yıl inandık” diyen Ballı, Köy Hizmetleri tarafından 1984 yılında açılan köy yolunun ıslah edilmesi ve Yatağan ile Aydın karayoluna bağlanan 5 kilometrelik yolun ıslah edilmesi ve asfaltlanması için İl Özel İdaresi, Muğla Valililiği ve kaymakamlığa defalarca gittiklerini anlattı. Tüm bu çabalardan sonuç alamadıklarını vurgulayan Ballı, “AKP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Şener’in yayladaki villasının kapısına kadar asfalt ve parke yol döşendi. Bu seçimde yol yoksa oy da yok. Seçime kadar yolumuz yapılmazsa sandığa gitmeme kararı aldık” dedi.
Yağmurlu günlerde çocuklarının okula, hastalarının hastaneye gidemediğini belirten Hüsamettin Oğlakçı da çamurlu yola yatarak eylem yaparken, oy peşinde koşanların seslerini duymamaları halinde, politikacıları köylerine sokmayacaklarını söyledi.
KAYMAKAMIN HABERİ YOK
Mesken köyünde yaşayanların yol isteklerinin kendisine ulaşmadığını belirten Yatağan Kaymakamı Şehmus Günaydın ise şu açıklamayı yaptı:
“Köylülerin anlattıkları doğru ise gerçekten durum üzücü. Ancak bugüne kadar bana bu konuda bir müracaat olduğunu hatırlamıyorum. Bu nedenle Mesken köylülerini acil olarak makama çağırıp onları dinleyip gerekeni yapacağım, kimsenin kuşkusu olmasın. Köylüler sorunlarını ilgili makamlara yeterince anlatmakta güçlük çekmiş olabilirler. Bu durumla yakından ilgileneceğim.” (MUĞLA)
ÖNCEKİ HABER

PSAKD Adana’da 20. yılını kutladı

SONRAKİ HABER

Su pazarlığı sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...